mariusz stasin Posted January 28, 2013 Share Posted January 28, 2013 Witam wszystkich Mam mały problem Jak podłączyć zasilanie w tym odbiorniku Plus od strony kwarcu, czy odwrotnie??? Tak jak na tej grafice??? Z góry dziękuje za odp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny88 Posted January 29, 2013 Share Posted January 29, 2013 W gnieździe gdzie podpisane masz Batt. masz tylko 2 piny. Więc podłącz np przez przedłużacz do serw tak by piny wchodziły w miejsce gdzie masz kolory czerwony i czarny (+ i -) musisz mieć jeszcze kwarc z częstotliwością taką na jakiej działa nadajnik i z takim samym kanałem jak kwarc w nadajniku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pioterek Posted January 29, 2013 Share Posted January 29, 2013 Plus (czerwony) jest zawsze na środkowej nóżce, sygnał (biały) od strony z wycięciem a minus (czarny) po prawej - wg zdjecia. Dzięki takiemu ułożeniu nawet jak ktoś obróci niechcący wtyczkę o 180 stopni nie spali odbiornika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz stasin Posted January 29, 2013 Author Share Posted January 29, 2013 Dziękuje za odpowiedzi :D A kwarce mam orginalne i wszystko poprawnie działa po podłączeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny88 Posted January 29, 2013 Share Posted January 29, 2013 No to jak działa to super Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts