RobcioRC Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Witajcie! Chcialbym przedstawic Wam krotka fotorelacje z budowy przyczepki do mojego pierwszego modelu jakim jest Summit 1:10. Mozna powiedziec, ze dopiero zaczynam swoja przygode z modelarstwem, przyczepka to moj pierwszy projekt i zbudowalem ja glownie z ciekawosci i checi sprawdzenia co potrafie zrobic... a co z tego wyszlo zobaczcie sami: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektronik-adam Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Bardzo ładna ta przyczepka pokaż jeszcze jak ją podłączasz do summita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobcioRC Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Bardzo ładna ta przyczepka pokaż jeszcze jak ją podłączasz do summita. Dziekuje za komentarz. Ponizej kilka fotek zestawu Summit + przyczepka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Bardzo ładnie to wyszło. Ciekawi mnie tylko praca zawieszenia. Amortyzatory są ustawione pod dość ostrym kątem. Czy w związku z tym praca wahaczy nie jest ograniczona. Może lepszym rozwiązaniem byłoby zastosowanie krótszych amortyzatorów, np. od modeli on-road 1:10. Ale to tylko takie własne dywagacje Następną wersję przyczepki widziałbym do przewozu modelu samolotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Ładnie Panie ładnie Czyściutka robota. Też mam pytanie: czy zawieszenie po mocnym obiążeniu przyczepki nie "przeskakuje" w skrajnym, górnym położeniu i tak zostaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobcioRC Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Bardzo ładnie to wyszło. Ciekawi mnie tylko praca zawieszenia. [...] Ale to tylko takie własne dywagacje Następną wersję przyczepki widziałbym do przewozu modelu samolotu Ładnie Panie ładnie Czyściutka robota. Też mam pytanie: czy zawieszenie po mocnym obiążeniu przyczepki nie "przeskakuje" w skrajnym, górnym położeniu i tak zostaje? Dziekuje Wam za komentarze. Amortyzatory zamontowalem ukosnie, aby uzyskac wlasnie najwiekszy skok zawieszenia przy zalozonej wysokosci dna przyczepki od podloza. Z pewnoscia z krotszymi amortyzatorami kat zamontowania bylby troche mniej ostry, ale zamontowalem te, ktore wczesniej zakupilem. Nie wozilem na tej przyczepce nic ciezkiego, ale zawieszenie nie przeskakuje i nie zostaje w skrajnym polozeniu... dziala plynnie. Natomiast cala przyczepka jest bardzo lekka, ugiecie zawieszenia nie wystepuje na kazdej najmniejszej nierownosci, raczej jest ono widoczne przy szybszym najechaniu na np. korzen. Nie posiadam jeszcze modelu samolotu, ale raczej ze wzgledu na gabaryty ciezko byloby przewozic takowy na przyczepce... chyba, ze jakis maly helikopter Zdrowka! Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Polska konstrukcja (czyt. Roberta) bardziej mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 mi tez ale mialem nadzieje ze ten filmik go zainspiruje do nagrania wlasnej opowiesci ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Sama przyczepa mistrzostwo. Natomiast największy podziw i duże zdziwienie wzbudziła we mnie ta kurtałka i to co z niej powstało ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobcioRC Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 ...cieszy mnie to, ze przyczepka sie Wam podoba. Myslalem nad zrobieniem filmu, ale nie dorobilem sie jeszcze jakiejs lepszej kamery, a nie zadowala mnie jakosc filmow z telefonu Co do kurtki... kupilem ja w tanim ciuchu za 1,50zl... plandeke uszylem na pozyczonej maszynie do szycia, nie jestem krawcem, ale wydawalo mi sie, ze zszycie paru kawalkow materialu to pestka, a zajelo mi to kilka ladnych godzin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ciek Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Witam Świetny pomysł z tą przyczepką. Jeżeli to nie tajemnica to można poznać ile wykonanie tej przyczepki kosztowało? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobcioRC Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 [...]Świetny pomysł z tą przyczepką. Jeżeli to nie tajemnica to można poznać ile wykonanie tej przyczepki kosztowało?[...] Dzieki M@ciek. Koszt --> PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 przyczepka wygląda naprawdę rewelacyjnie z tym stelażem i plandeką ostatni raz ją widziałem na RC AUTO forum typowo samochodowym,wtedy plandeka była jeszcze w odległych planach... pomysł i wykonanie naprawdę extra profesjonalne!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobcioRC Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 przyczepka wygląda naprawdę rewelacyjnie z tym stelażem i plandeką ostatni raz ją widziałem na RC AUTO forum typowo samochodowym,wtedy plandeka była jeszcze w odległych planach... pomysł i wykonanie naprawdę extra profesjonalne!! ...tak, od tamtego forum zaczynalem. Tutaj zaprosil mnie serdeczny Kolega i chyba glownie dzieki Niemu mam zamiar rozpoczac nauke latania... aktualnie kompletuje potrzebne 'fanty' no i czekam na moj pierwszy model latajacy. I kto wie... moze bedzie przyczepka do przewozu samolotu - jak powyzej sugerowal Kolega Darek Ciesze sie z Waszych pochwal, poniewaz nie spodziewalem sie, ze moja przyczepka bedzie sie tak podobala... Tobie tez dziekuje Andrzej Pozdrawiam. Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi