KrzyhuZ Opublikowano 8 Grudnia 2007 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Co powiecie o moim szybowcu który jeszcze wykańczam(muszę jeszcze oblatać i pomalować) Troche danych Rozpiętość: 2.5m długość kadłuba:1160mm Serva:2x Tower Pro SG-5010 Lotki:brak Narazie tyle fotek:D I jak??
GepettoPL Opublikowano 8 Grudnia 2007 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Kadłub masz Modeli czyli długość 1160mm + sterek kierunku ale wiecej fot by się przydało bo chcę zobaczyć staranność wykonania
malinn Opublikowano 8 Grudnia 2007 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Jaki ma wznios płata? Ile waży i jaką ma pow. skrzydła? Osobiście bym się bał latac modelem 2,5m bez lotek ale mam nadzieje że Tobie to wyjdzie z powodzeniem.
KrzyhuZ Opublikowano 9 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2007 Teraz ci nie mogę powiedzieć ponieważ model jest w modelarni a tak to ja nie pamiętam. Najpóźniej we wtorek będe wiedział :wink:
TEQ Opublikowano 9 Grudnia 2007 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Osobiście bym się bał latac modelem 2,5m Koledzy latają Pelikanami 2m z holu ,i motele świetnie latają bez lotek. Jeśli tylko taki szybowiec jest dobrze zaprojektowany (a Pelikany są świetnie zaprojektowane) to nie ma z tym najmniejszych problemów.
Rafal B. Opublikowano 9 Grudnia 2007 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Drela ma 3 metrowca na SW i SK i jakoś sobie radzi. Poza tym Paweł dobrze gada. Model dobrze zaprojektowany będzie dobrze latał.
Eryk Opublikowano 9 Grudnia 2007 Opublikowano 9 Grudnia 2007 http://robcun.fotosik.pl/albumy/145578.html to miało 3,75 m i latało na SW i SK tylko, niestety miało słabą szufladę...i podczas holowania wyrwało ucho...
Wieczu Opublikowano 9 Grudnia 2007 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Osobiście bym się bał latac modelem 2,5m Koledzy latają Pelikanami 2m z holu ,i motele świetnie latają bez lotek. Jeśli tylko taki szybowiec jest dobrze zaprojektowany (a Pelikany są świetnie zaprojektowane) to nie ma z tym najmniejszych problemów. Antoni Opoczka i wszystko jasne A M. Drela tez swietne modele robi Powodzenia w lotach, ladny ksztalt kadlubu
KrzyhuZ Opublikowano 9 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2007 Dzięki Wieczu Jak zrobię fote ze złożonymi skrzydłami to odrazu dodam
Wieczu Opublikowano 10 Grudnia 2007 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Mysle ze skrzydla sie niezloza A tak wogule to proponuje przerobic skrzydla tak aby mialy lotki. Mysle ze niebedzie z tym wiekszego problemu tylko musialbys zerwac poszycie i okleic na nowo. Dodatkowe 10h pracy, ale czegoz sie nierobi dla modelarstwa
Eryk Opublikowano 10 Grudnia 2007 Opublikowano 10 Grudnia 2007 tylko musialbys zerwac poszycie i okleic na nowo nie musi zrywać calego poszycia, wystarczy ze zerwie od konca lotki do kadłuba na powierzchni żeber, tak żeby wzmocnić okolice mocowania lotki, zrobic miejsce na serwo i poprzeplatac kable przez żeberka
KrzyhuZ Opublikowano 12 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2007 W sumie tak, ale zobaczę po oblataniu Jak będzie ok to zostawię tak jak jest 8)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.