PK999 Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Witam wszystkich. Nie liczę na wielkie zainteresowanie tym tematem, chciałbym jednak umieścić krótki film z niedawno zakupionej od forumowego kolegi kamery z HK. Mowa o HD Wing Camera 5MP CMOS nagrywającej 720p. Wszystko to dlatego, że nie znalazłem w polskim internecie za wielu informacji o niej. Zagranica się zachwyca bo to po prostu tania kamera. Większość filmów na yt to spokojne loty przy ładnej pogodzie. Nie wspominam tu o wersji w obudowie nazywanej sportową kamerą (redleaf rd32), którą ludzie czepiają sobie do rowerów i motocykli - co innego film z powietrza, co innego z ziemi. Gro tych filmów to także nagrania bez edycji, czyli bez następnej kompresji. Ja chciałem sprawdzić jak ma się sprawa z obrazem, kolorami, stabilnością itp. po obróbce. Nie mam zamiaru wygłaszać tu swoich teorii, bo i kto mnie o to prosi. Wystarczy jak pokażę kawałek filmu. Po zakupie kamera przeszła jedynie poprawę ostrości, przeniesienie "wibratora" głębiej, schowanie mikrofonu od wiatru i zapakowanie przodu w dodatkową termokurczkę aby nie łapała wody i śniegu do środka. Warunki podczas lotu ciężkie dla kamery (śnieg, pełne zachmurzenie i mgła), jednak spisała się na 4+. Film wymagał jedynie rozjaśnienia i podciągnięcia kontrastu bo wszystko było przyciemnione (a spodziewałem się prześwietleń) Wspomniany film: http://youtu.be/oeAC-iRkhPY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi