PK999 Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Witam wszystkich. Nabyłem drogą kupna u forumowego kolegi 4 regulatory w pozostałości po quadzie. Właściwie mikroquadzie bo to ESC po całe 6A na sztuke. Jak to często bywa najpierw się zrobiło a teraz trzeba pomyśleć. Lubię lekkie modele więc od razu pomysł - zrobię coś lekkiego z maleńkim silniczkiem i 2 serwami 3g. Fajna koncepcja bo taki lekki prosty model to 2 tygodnie wieczornego cięcia i klejenia depronu i jest. Czyli wyszedłby następny motoszybowiec bo jakoś zamiłowania do samolotów nie ma. Nadeszła dzisiaj jednak inna myśl, oświecenie. Cztero-silnikowiec! To już nie będzie lekki model, ani tani, ani prosty ale za to jaakii!! No właśnie jaki? Znalazłem. Avro Lancaster: No i w końcu najważniejsze. Znajdę coś takiego zaprojektowanego choćby pod depron? Jak zacznę sam tworzyć to wyjdzie mi - czterosilnikowy motoszybowiec. A może jest jakiś zestaw z epp ESA na 2 silniki + dwie atrapy do którego wsadzę 4 silniki? W jaką rozpiętość celować, w jaką wagę i w końcu jakie silniki biorąc pod uwagę zasilanie 2s. Będę wdzięczny za jakiekolwiek porady i podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 (edytowane) Widziałeś model Avro Lancaster Marka Rokowskiego. http://napolskimniebie.pl/ B-17 LATAJĄCA FORTECA Cyber Fly edit B-17 Flying Fortress Marka Rokowskiego Edytowane 19 Lutego 2013 przez Wojtek Sz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Widziałeś model Avro Lancaster Marka Rokowskiego. Właśnie to kiedyś widziałem tylko jakoś nie skojarzyłem, że to tutaj. Dzięki! Mam już pierwszy trop gdzie szukać informacji na temat modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkajor Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 A moze cos takiego ( ze sie tak nieskromnie pochwale ) http://pfmrc.eu/index.php?/topic/26241-b-17-flying-fortress-by-rokowskikajor/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17599__HobbyKing_1612_Brushless_Outrunner_3200KV.html trudno o silnik do 6A i na 2s ale coś takiego powinno ci pasowac , ciąg okolo 150g czyli masz 600g ciągu razem - combacik typu Lancaser lub B-17 powinien smigać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kxp7000 Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Kolego plan bardzo Ciekawy i ambitny a nie myslales o np. An-12BP? To bylo by cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Dziękuję za porady. Piotrze ciekawa propozycja, ale jeśli już to zdecydowanie wolę coś w barwach "moro". Poza tym ten An robiłby wrażenie w rozpiętości 3,5m, planuję cos sporo mniejszego. Tak czy inaczej może się to znacznie rozciągnąć w czasie, w końcu wszystkie problemy są razy 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi