Tomek Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Moja przeróbka deskowej Katany dziś dokończyła swojego żywota w ognisku http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=2244&highlight=katana Ale było to tak: Model po ostatniej kraksie spowodowanej złym założeniem kwarcu , dostał nowy 15cm3 silnik Magnum 4-takt. Jednak założenie cięższego silnika spowodowało obcięcie uszkodzonej części kadłuba (celem jego naprawy oraz wyważenia ,bo nowy silnik był 300g cięższy niż stary) . Na lotnisku okazało sie ,że tak przerobiony model lata bardzo źle ,a nawet gorzej. Pierwszy lot ,to próba wytrybowania modelu, nawet się udało to zrobić . Potem drugi lot i dalsza walka ,bo w powietrzu bardzo niestabilny ,pomimo sprzyjającej pogody. W drugim lądowaniu zdechł silnik i przy lądowaniu wyrwałem podwozie ,ale to dało się naprawić na lotnisku. W trzecim locie po kolejnych bezowocnych próbach zapanowania nad modelem przy raptownym dodaniu gazu ,wyrwał się silnik z modelu. Pruba lądowania powiodła się znakomicie i model posadziłem niemal idealnie. Jednak na miejscu okazało się ,że silnik po wyrwaniu pracował jeszcze jakiś czas i ze skrzydła zrobił sieczkę ,niemal jak by je rekin ponadgryzał. Na lotnisku wybebeszyłem wyposażenie . Pod koniec dnia model uroczyście w obecności kolegów dokonał żywota jako podgrzewacz zmarzniętych rąk. Ponieważ model nigdy nie należał do przyjemnych w pilotarzu ,a na pewno po przeróbkach ,to nie będę za nim płakał i tęsknił. Przy okazji zrobił miejsce na kolejny zakup ,z czego jestem najbardziej zadowolony .bo teraz mam wymówkę ,że muszę coś nowego kupić . :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Fotki: Warto dodac ze silnik trzymal sie tylko na popychaczu od serwa gazu :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Przy okazji zrobił miejsce na kolejny zakup ,z czego jestem najbardziej zadowolony .bo teraz mam wymówkę ,że muszę coś nowego kupić . I to jest ten optymistyczny akcencik na koniec :faja: PS Ale w sumie, jak najbardziej popieram :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 umarł król niech żyje król, ale może by tak w miedzy czasie Su dokończyć i oblatać? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 9 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Dzięki Panie Pawle za zdjęcia ! Nawet nie wiedziałem kiedy Pan je zrobił . :devil: Łukasz No właśnie dlatego jest teraz parcie na Su . Ale ciągle chodzi mi po głowie pewien 2-płacik na mniejszą benzynkje :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.