Tomek Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 Moja przeróbka deskowej Katany dziś dokończyła swojego żywota w ognisku http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=2244&highlight=katana Ale było to tak: Model po ostatniej kraksie spowodowanej złym założeniem kwarcu , dostał nowy 15cm3 silnik Magnum 4-takt. Jednak założenie cięższego silnika spowodowało obcięcie uszkodzonej części kadłuba (celem jego naprawy oraz wyważenia ,bo nowy silnik był 300g cięższy niż stary) . Na lotnisku okazało sie ,że tak przerobiony model lata bardzo źle ,a nawet gorzej. Pierwszy lot ,to próba wytrybowania modelu, nawet się udało to zrobić . Potem drugi lot i dalsza walka ,bo w powietrzu bardzo niestabilny ,pomimo sprzyjającej pogody. W drugim lądowaniu zdechł silnik i przy lądowaniu wyrwałem podwozie ,ale to dało się naprawić na lotnisku. W trzecim locie po kolejnych bezowocnych próbach zapanowania nad modelem przy raptownym dodaniu gazu ,wyrwał się silnik z modelu. Pruba lądowania powiodła się znakomicie i model posadziłem niemal idealnie. Jednak na miejscu okazało się ,że silnik po wyrwaniu pracował jeszcze jakiś czas i ze skrzydła zrobił sieczkę ,niemal jak by je rekin ponadgryzał. Na lotnisku wybebeszyłem wyposażenie . Pod koniec dnia model uroczyście w obecności kolegów dokonał żywota jako podgrzewacz zmarzniętych rąk. Ponieważ model nigdy nie należał do przyjemnych w pilotarzu ,a na pewno po przeróbkach ,to nie będę za nim płakał i tęsknił. Przy okazji zrobił miejsce na kolejny zakup ,z czego jestem najbardziej zadowolony .bo teraz mam wymówkę ,że muszę coś nowego kupić . :devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemique Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 Fotki: Warto dodac ze silnik trzymal sie tylko na popychaczu od serwa gazu :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubert_tata Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 Przy okazji zrobił miejsce na kolejny zakup ,z czego jestem najbardziej zadowolony .bo teraz mam wymówkę ,że muszę coś nowego kupić . I to jest ten optymistyczny akcencik na koniec :faja: PS Ale w sumie, jak najbardziej popieram :jupi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabbitlkr Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 umarł król niech żyje król, ale może by tak w miedzy czasie Su dokończyć i oblatać? :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Posted December 9, 2007 Author Share Posted December 9, 2007 Dzięki Panie Pawle za zdjęcia ! Nawet nie wiedziałem kiedy Pan je zrobił . :devil: Łukasz No właśnie dlatego jest teraz parcie na Su . Ale ciągle chodzi mi po głowie pewien 2-płacik na mniejszą benzynkje :mrgreen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.