robertus Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Potrzebuję mocniejszego zamiennika dla cf2812 ze śmigłem 7x4, aby nowy miał ciąg ok 900g-1000g. Przejrzałem trochę stron i wydaje mi się,że gf2215/15 ze śmigłem 8x4 byłby dobrym następcą. Czy ktoś ma u siebie ten silnik, jak się sprawuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinksu Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Cześć robertus. Wg specyfikacji KLIK wynika, że ten motorek dobrze śmiga na większych śmigiełkach. Chociaż jak obniżysz wielkość śmigła to i prąd spadnie i silnik będzie latał jak talala... no i będzie eko. Jutro albo pojutrze wrzucę go na hamownie, a wyniki zamieszczę na stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Po doświadczeniach z tym silnikiem w moim Su-22 mogę go szczerze polecić do robienia parkjetów o wadze około 950gram na smigle 8x4. Samolot jest szybki a ciągu jest 1:1 lub nawet nieco więcej. Szukając info o tym silniku znalazłem test i myślę, że jest wiarygodny. http://www.headsuphobby.com/Emax-GF2215-15-Outrunner-Brushless-Motor-G-670.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi