Linean Opublikowano 23 Lutego 2013 Opublikowano 23 Lutego 2013 Witam Od jakiejs godziny próbuje zrobić mix by jeden przełacznik sprawiał ze sygnały na kanałach Ail Ele i Rud były o 50% mniejsze. Mogę to ustawic za pomocą D/R , ale wtedy na kazdy kanał przypada 1 przycisk, a mi bardzo zalezy by był to 1 przełącznik. Jeśli ktoś wie jak taki mix zrobić to prosze o pomoc;) Pozdrawiam
d.a.r.o. Opublikowano 23 Lutego 2013 Opublikowano 23 Lutego 2013 W jakim trybie chcesz to ustawić? (ACRO, HELI)
d.a.r.o. Opublikowano 24 Lutego 2013 Opublikowano 24 Lutego 2013 Niezły rebus Przesiedziałem nad tym ponad godzinę i jestem w punkcie wyjścia (tzw. czarna d... )
RAFALR30 Opublikowano 24 Lutego 2013 Opublikowano 24 Lutego 2013 Jeżeli masz wgrany soft ER9x to sprawa jest prosta - w menu nr 5/10 do każdego kanału np. ; CH1 -ALIERON, CH2 -ELEVATOR, CH3-RUDDER edytujesz MIX i przypisujesz jako SOURCE wartość HALF , jako WEIGHT - 30% (albo 50% lub 70%) i jako SWITCH - ID1 czyli położenie przełącznika trójpozycyjnego.
PK999 Opublikowano 24 Lutego 2013 Opublikowano 24 Lutego 2013 Cos obawiam się, że nie uda się tego zrobić w oryginale. Można za to zrobić wszystkie D/R pod jeden przełącznik - lutowanie albo dołożyć osobny przełącznik, spora modyfikacja. Łatwiej zmienić soft - 20 minut roboty.
Gość a7498787 Opublikowano 25 Lutego 2013 Opublikowano 25 Lutego 2013 Niezły rebus Przesiedziałem nad tym ponad godzinę i jestem w punkcie wyjścia (tzw. czarna d... ) Oryginalny soft, to prawdziwa ciekawostka. Radio świetne, ale chińszczyzna w największym stopniu wyszła w oprogramowaniu. Osobiście poddałem się i zleciłem wgranie er9x. Teraz ogarniam nowy soft. Lekko nie jest, ale przynajmniej działa przewidywalnie. Cos obawiam się, że nie uda się tego zrobić w oryginale. Można za to zrobić wszystkie D/R pod jeden przełącznik - lutowanie albo dołożyć osobny przełącznik, spora modyfikacja. Łatwiej zmienić soft - 20 minut roboty. Może dla Ciebie. Zapomniałeś dodać, że trzeba mieć programator i minimum umiejętności elektronicznych. Proponuję, aż tak nie spłycać tej "prostej" operacji wymiany oprogramowania.
Linean Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Opublikowano 25 Lutego 2013 Programator mam i trochu umiejętności elektronicznych od jakiegoś czasu grzebię w robotyce, więc z lutowaniem smd nie bd miał problemu , ale po uprzedniej przeróbce apki HK-T6A , która zdechła , postanowiłem się nie zabierać za przeróbkę turnigy lecz jak widzę nie będzie wyjścia póki co zostanę przy tym sofcie i trzech przełącznikach , a jak znajdę trochę czasu to wgram er9x . Dzięki wszystkim za zainteresowanie Pozdr
RAFALR30 Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 Proponuję zmianę od razu na oprogramowanie ER9x. Już najnowszy model Turnigy jest na typ oprogramowaniu - producent widząc jak "ciężki" soft stworzył zapewne dogadał się z twórcami open softu ER9x i już go stosuje w swoim najnowszym modelu. www.turnigy9xr.com http://www.hobbyking...No_Module_.html A poniżej instrukcja PL Instrukcja Turnigy 9XR PL v_1.01.pdf Instrukcja Turnigy 9XR PL v_1.01.pdf
czarny30 Opublikowano 5 Maja 2014 Opublikowano 5 Maja 2014 Jeżeli masz wgrany soft ER9x to sprawa jest prosta - w menu nr 5/10 do każdego kanału np. ; CH1 -ALIERON, CH2 -ELEVATOR, CH3-RUDDER edytujesz MIX i przypisujesz jako SOURCE wartość HALF , jako WEIGHT - 30% (albo 50% lub 70%) i jako SWITCH - ID1 czyli położenie przełącznika trójpozycyjnego. A po co ID1 ?
RAFALR30 Opublikowano 5 Maja 2014 Opublikowano 5 Maja 2014 ID1 - zmian położenie przełącznika trójpozycyjnego zmienia jednocześnie wartości wychyleń statecznika poziomego, pionowego i lotek. Można skonfigurować do dowolnie np: tylko zmiana wychylenia statecznika pionowego i lotek itp. To tylko zależy od Ciebie jakie zmiany ma powodować zmiana pozycji przełącznika.
Rekomendowane odpowiedzi