semp Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Powoli budowa się posuwa i jestem na etapie przed montażem silnika.Do tego momentu budowy model waży 3,9 kg( konstrukcja,zamontowane serwa podwozie i zbiornik paliwa).Cały napęd to 1,5 kg, zasilanie ok 0,3 kg.Jak zsumujemy to daje 5,7 kg bez paliwa.Myślę że wyjdzie dość lekki, ale trzeba będzie coś doważyć przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Witam kolegów. Model został oblatany dwa tygodnie temu.Lata bardzo dobrze,jest przewidywalny i robi nawet podstawową akrobację.Lądowanie jest proste-tylko mu nie przeszkadzać.Moim zdaniem model nadaje się jako pierwsza większa benzyna. Model lata z silnikiem RCGF 26 ccm, ponieważ MVVS nie chce odpalać cylindrem w dół.. Do wyważenia było potrzebne ok.75 gr na nosie modelu. Nie jest to makieta ,ale fajny model do bezstresowego polatania sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Pogratulować udanego oblotu .Model bardzo ładny,wstaw jeszcze jakiegoś pilota i będzie super. Swego czasu miałem w otwartej dwuosobowej kabinie w Tiger Moth, Kena i Barbi z rozpuszczonymi włosami.Wyglądali kapitalnie ,szczególnie rozwiane włosy Barbi podczas lotu. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Masz może film z lotów? Czy konstrukcja kabiny umożliwia umieszczenie w niej 2 akumulatorów 5S 5000 mAh (obok siebie) o masie prawie 1,2 kg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Oj będę tu zaglądał sam na niego choruję tylko w większej skali, czy ma ktoś namiar na sklep internetowy WIMAREX ? Tomek, na Żarze był prezentowany w skali o rozpiętości skrzydeł rzędu 3,3 m. Jeśli jesteś zainteresowany dostałem zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Ja mam namiar na dawny Wimarex. Właściciel to kolega mój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Marek, sprzedają model na Allegro http://allegro.pl/spacewalker-zestaw-modelu-do-montazu-2-3m-i3377796995.html . Ja mam kontakt z Panem Mariuszem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Tomek, na Żarze był prezentowany w skali o rozpiętości skrzydeł rzędu 3,3 m. Jeśli jesteś zainteresowany dostałem zdjęcia. Wysłałem Ci PW ale pisze że nie możesz odbierać wiadomości może masz zapełnioną skrzynkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Tomek, skrzynka powinna teraz przyjmować wiadomości. Gdyby był problem pisz tu: robas69@interia.pl Ten model jest teraz wystawiony na Allegro - mniejszy brat również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Co prawda po czasie, ale zawsze. Filmik z lotu Spacewalkerem w Bobrownikach 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi