Maciek M Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Mam aktualnie aparature hitec optic 6 sport i po prostu zaczyna mi brakować kanałów więc się nad kupnem Graupner mx 16 Hott lub Futaba T8J. bardzo proszę o doradzenie, która z tych aparatur będzie lepsza. (Przeglądałem już forum ale jakoś nie mogę się zdecydować więc założyłem własny temat) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 A mnie Maćku wydaje się, że chcesz sobie sprawić nowe radyjko i tyle. Nie chce mi się wierzyć, by 6 kanałów było mało w Twoim wieku. Aparatura to tylko dodatek do zabawy modelami. Gdybyś był starszy nawet bym nie odpowiedział. Za te pieniądze kup sobie model lub materiał do jego budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 A mnie Maćku wydaje się, że chcesz sobie sprawić nowe radyjko i tyle. Nie chce mi się wierzyć, by 6 kanałów było mało w Twoim wieku. Aparatura to tylko dodatek do zabawy modelami. Gdybyś był starszy nawet bym nie odpowiedział. Za te pieniądze kup sobie model lub materiał do jego budowy. Jak dodatek ?? Przecież to 50% całej zabawy A kanałów może brakować 6 to naprawdę mało - model z chowanym podwoziem i klapy na 2 kanałach i koniec Ja osobiście wybrałbym Futabe, ale ile modelarzy tyle opini więc wybór należy do ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Nie chce mi się wierzyć, by 6 kanałów było mało w Twoim wieku. . Kanałów naprawdę mi brakuje. myślę też o hitec aurora 9 bo mam kilka odbiorników hitec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 6 kanałów to za mało na rozsądny motoszybowiec nie mówiąc o makiecie. Tyle wystarczy dla helika czy akrobata. I wiek do tego nic nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwarc Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 6 kanałów to za mało na rozsądny motoszybowiec nie mówiąc o makiecie. Tyle wystarczy dla helika czy akrobata. I wiek do tego nic nie ma Tym bardziej że optic 6 sport to w zasadzie takie "nie całe 6 kanałów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Zgadza się właśnie składam motoszybowiec wyposażony w klapy i kanałów brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Do szybowca fajne są apki z telemetrią. Vario jest wygodne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Do szybowca fajne są apki z telemetrią. Vario jest wygodne Między innymi dlatego zastanawiam się nad graupnerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 No podobno HOTT można kupić ,nie wiem bo poprzednia mx16s 35mhz to tragedia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Możecie coś powiedzieć jeszcze o graupner mx16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Dobra, bezawaryjna i pewna aparatura. Bardzo bogate możliwości konfiguracji i ustawień modelu. Możliwość ustawienia do 4 faz lotu, wszystkie ustawienia niezależne dla każdej fazy. Doskonała telemetria. Niedługo ukażą sie odbiorniki z wbudowanym vario i 3ma zyroskopami. Odbiorniki w cenach od 100zl do 360zł Używam juz 1.5 roku i moge spokojnie polecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Dobra, bezawaryjna i pewna aparatura. Bardzo bogate możliwości konfiguracji i ustawień modelu. Możliwość ustawienia do 4 faz lotu, wszystkie ustawienia niezależne dla każdej fazy. Doskonała telemetria. Niedługo ukażą sie odbiorniki z wbudowanym vario i 3ma zyroskopami. Odbiorniki w cenach od 100zl do 360zł Używam juz 1.5 roku i moge spokojnie polecić Dziękuje z konkretną odpowiedz. W graupnerze bardzo podoba mi się telemetria a szczególnie vario i chyba się na niego zdecyduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Dudzik Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Witam jeżeli zdecydowałeś się na Graupnera to warto trochę dołożyć i kupić Mx-20 a jeżeli masz okrojony budżet to poszukaj Futaby 9CAP z modułem 2,4 i będziesz zadowolony na długie lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Czym różni się graupner mx 16 od mx 20 oprócz ilości kanałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 MX20 ma bardziej zaawansowane możliwości oprogramowania. Więcej faz lotu, więcej wolnych mikserów (liniowych plus nieliniowe), 3 sekwencery do obsługi np. podwozia czy klap w makietach. Telemetria taka sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Czy warto wziąć mx 20 zamiast mx 16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Wole MX20 i na niej głównie latam Czy warto - zależy od potrzeb i środków finansowych. Ogólnie po pół roku latania okazało sie że w MX16 czegoś mi brakuje. Teraz MX16 obsługuje prostsze modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Czyli warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Dla mnie było warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi