wdanilowicz Opublikowano 4 Marca 2013 Opublikowano 4 Marca 2013 Witam! Przygotowuje się do sezonu i postanowiłem zmienić serwa na lotkach. W modelu mam odbiornik optima 6 a nowe serwa to sg 90.Wykonałem bardzo szybki ruch drążkiem sterującym lotkami i sterem wysokości. Po kilku szybkich ruchach serwa lotek ustawiają się w skrajnym położeniu blokując tym samym całą aparaturę. Pomaga tylko wyłączenie całego zestawu. pozdrawiam Włodek Przepraszam za literówkę oczywiście ma być Aurora
Grzesiek Opublikowano 4 Marca 2013 Opublikowano 4 Marca 2013 Identyczne zjawisko wystepuje przy rozladowanym pakiecie RX sprawdz go.A to ze jak wylaczysz i ponownie wlaczysz i dziala chwile to to ze pakiet odzyska prad ,ale tylko do nastewpnego wiekszego obciazenia ,ktore robisz machajac serwami.
wdanilowicz Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Opublikowano 4 Marca 2013 Dziękuje za odpowiedź, pakiet to lipo 2250 40/80 zasilany przez regulator wiec nie ma szans by był rozładowany. Chyba masz racje możne być uszkodzony BEC.
Grzesiek Opublikowano 4 Marca 2013 Opublikowano 4 Marca 2013 To ze lipol to nie zmienia faktu ze moze byc albo nie naladowany albo kaput.lub BEC podlacz po prostu inny pakiet bezposrednio 4,8V i zobacz jak dziala ok to masz odpowiedz gotową.
Marcin851 Opublikowano 4 Marca 2013 Opublikowano 4 Marca 2013 Potwierdzam słowa Grześka identycznie miałem przy rozładowanym pakiecie zasilającym odbiornik z tym że mam osobne zasilanie odbiornika, w twoim przypadku jak sam napisałeś może być uszkodzony bec, ale spróbuj podłączyć inny pakiet wtedy zobaczysz
wdanilowicz Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Opublikowano 5 Marca 2013 Dziękuję za tak szybką reakcję. Uszkodzony mam BEC. Po podmianie aparatura działa dobrze. Temat uważam za zamknięty. pozdrawiam Włodek
Rekomendowane odpowiedzi