Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciał bym się dowiedzieć jaką ładowarkę najlepiej kupić za 150zł i czy można ładować baterie od laptopa równolegle

Opublikowano

Chciał bym się dowiedzieć jaką ładowarkę najlepiej kupić za 150zł

Najpopularniejsze to:

iMAX B6

imaxb6-3.jpg

Redox Beta

1152199042_2.jpg

Turnigy accucell-6

ACC6_1_.jpg

Pamiętaj, że do każdej z nich musisz dokupić zasilacz.

czy można ładować baterie od laptopa równolegle

Teoretycznie każde baterie można ładować równolegle. Warunkiem jest aby miały takie same parametry (napięcie pracy, pojemność) i były w takim samym stopniu rozładowane. Ale takiego sposobu nie polecam.

Opublikowano

Pamiętaj, że do każdej z nich musisz dokupić zasilacz.

W razie gdybyś miał aktualnie ograniczony budżet, to możesz podłączać ją do akumulatora 12V

Opublikowano

A słyszałem że imax B6 się szybko psuję i ma zile ustawiony balanser a co sądzisz o ładowarce Turnigy accucell-6 słyszałem ze jest dobra i czy można podłaczyć baterie od laptopa zwykłą ładowarką 12v

Opublikowano

A która jest naj lepsza iMAX B6 Turnigy accucell-6 Redox Beta REDOX Alpha V2 co proponujecie

Opublikowano

To wszystko to tak na prawdę to samo. Popatrz na zdjęcia tych ładowarek bez obudów... Mam Acuccel 6 i jak na razie działa bez zarzutu - jedynie trochę się grzeje, ale to normalne.

Opublikowano

A ładowarka Acuccel 6 ma dobrze ustawiony balanser i czy można ustawić

i czy tymi ładowarkami można ładowac baterie li ion

Opublikowano

Features;

Microprocessor controlled

Delta-peak sensitivity (NiMH/NiCd)

Individual cell balancing

Li-ion, LiPo and LiFe capable

Ni-Cd and NiMH capable

Large range of charge currents

Store function, allows safe storage current

Time limit function

Input voltage monitoring. (Protects car batteries at the field)

Data storage (Store up to 5 packs in memory)

Battery break in and cycling.

Opublikowano

A jeszcze jedno ładowarką Turnigy accucell-6 ma jakieś problemy żeby ładować baterie li ion bo do tego celu ją kupuję

Opublikowano

A jeszcze jedno ładowarką Turnigy accucell-6 ma jakieś problemy żeby ładować baterie li ion bo do tego celu ją kupuję

Przecież w opisie masz napisane jak "wół", że można ładować akumulatory typu Li-ion.

Opublikowano

Mi nie przeszkadza że jest głosny tylko kyóry jest dobry do ładowania li ion ktoś ladował taką baterie

Opublikowano

Przecież piszę, że ja ładowałem. Mam zasilanie do modelu z 2 ogniw Li-ion(ponad 2000mAh chyba)... Wszystko odbywało się bez najmniejszego problemu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.