mat12 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Chciał bym się dowiedzieć jaką ładowarkę najlepiej kupić za 150zł i czy można ładować baterie od laptopa równolegle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Chciał bym się dowiedzieć jaką ładowarkę najlepiej kupić za 150zł Najpopularniejsze to: iMAX B6 Redox Beta Turnigy accucell-6 Pamiętaj, że do każdej z nich musisz dokupić zasilacz. czy można ładować baterie od laptopa równolegle Teoretycznie każde baterie można ładować równolegle. Warunkiem jest aby miały takie same parametry (napięcie pracy, pojemność) i były w takim samym stopniu rozładowane. Ale takiego sposobu nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Pamiętaj, że do każdej z nich musisz dokupić zasilacz. W razie gdybyś miał aktualnie ograniczony budżet, to możesz podłączać ją do akumulatora 12V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat12 Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 A słyszałem że imax B6 się szybko psuję i ma zile ustawiony balanser a co sądzisz o ładowarce Turnigy accucell-6 słyszałem ze jest dobra i czy można podłaczyć baterie od laptopa zwykłą ładowarką 12v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Za mniej niż 150zł - 90 pare kupisz REDOX Alpha V2 - parametrami zbliżona do iMAX'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat12 Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 A która jest naj lepsza iMAX B6 Turnigy accucell-6 Redox Beta REDOX Alpha V2 co proponujecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 To wszystko to tak na prawdę to samo. Popatrz na zdjęcia tych ładowarek bez obudów... Mam Acuccel 6 i jak na razie działa bez zarzutu - jedynie trochę się grzeje, ale to normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat12 Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 A ładowarka Acuccel 6 ma dobrze ustawiony balanser i czy można ustawić i czy tymi ładowarkami można ładowac baterie li ion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Features; Microprocessor controlled Delta-peak sensitivity (NiMH/NiCd) Individual cell balancing Li-ion, LiPo and LiFe capable Ni-Cd and NiMH capable Large range of charge currents Store function, allows safe storage current Time limit function Input voltage monitoring. (Protects car batteries at the field) Data storage (Store up to 5 packs in memory) Battery break in and cycling. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat12 Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 To lepiej kupić ładowarkę Acuccel 6 czy imaxb6 która jest lepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Obojętnie. Używają tego samego oprogramowania. Ja bym brał jednak turnigy, ponieważ ma więcej przejściówek w zestawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 jak ja stałem przed wyborem ładowarki to polecano mi tylko accucela 6. kupiłem i nie mam z nią żadnych problemów poza tym, że już się przyciski pozapadały i trzeba dobrze cisnąć aby poruszać się po menu. do zasilania ładowarki użyj jakiegoś ATXa wyjętego ze starego kompa: http://www.stormdust.net/rc/pl/psu/intro.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat12 Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 A jeszcze jedno ładowarką Turnigy accucell-6 ma jakieś problemy żeby ładować baterie li ion bo do tego celu ją kupuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Wszystko działa jak powinno - sam ładowałem Li-ion'y tą ładowarką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 A jeszcze jedno ładowarką Turnigy accucell-6 ma jakieś problemy żeby ładować baterie li ion bo do tego celu ją kupuję Przecież w opisie masz napisane jak "wół", że można ładować akumulatory typu Li-ion. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 IMAX B6 ma radiator, accucel ma wentylator IMAX rzondzi, bo jest bezgłośny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat12 Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Mi nie przeszkadza że jest głosny tylko kyóry jest dobry do ładowania li ion ktoś ladował taką baterie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Przecież piszę, że ja ładowałem. Mam zasilanie do modelu z 2 ogniw Li-ion(ponad 2000mAh chyba)... Wszystko odbywało się bez najmniejszego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat12 Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 To zdecydowałem się na kupno ładowarki Turnigy accucell-6 dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi