Skocz do zawartości

zamiennik depronu..

tomekRC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie w BricoMarsche 5,5mm 10 sztuk takiego depronu kosztuje bodajże 17zł.

Kiedyś był taki fajny zielony w sklepach, ale pozostał tylko ten czarny...

Opublikowano

a u nas jest na odwrót niemoge znaleźć czarnego poza rowkowanym

a zielonego są 2 rodzaje 6mm i rowkowany 3mm (nadaje się na wyginanie skrzydeł)

Opublikowano

Najpopularniejszy depron, z którego robionych jest większość modeli to:

- 3mm ciemno-zielony rowkowany

- 5mm zgniły zielony rowkowany

- 6mm jasno-zielony bez rowków

I ten depron można kupić w większości sklepów budowlanych np. Obi, Komfort.

Opublikowano

O ile się nie mylę widziałem takie coś w Castoramie, nie jest to depron, i raczej nie nadaje się do budowy modeli, jest to tak jakby jakaś tektura z wiórowana i sklejona, dokładnie nie opisze, ale do modeli raczej odpada-bardzo ciężkie :wink: .

Opublikowano

Najlepiej wybrać się do sklepu i organoleptycznie ocenić co to za płyta. Na aukcji może to być całkiem innego. Niekoniecznie markety budowlane. U nas w małej mieścinie okazało się że są te płyty we wszystkich dwóch sklepach z materiałami budowlanymi ;D

Opublikowano

baxter12, w pewnym stopniu masz racje :D

ale akurat jest tak że nie mam naprawdę kiedy mam tylko soboty i niedziele w sobotę mam treningi w tenisa a w niedziele gdzie będę szukał autobusu ... Zawsze jestem w niedziele w Kielcach ale akurat do końca tego roku nie uda mi sie juz pojechać bo auto mam w naprawie (znaczy tata) i nie ma kiedy !! może przed samymi świętami podjedziemy ale nie wiadomo ... :( ale będę sie starał podjechać do Kielc w najbliższym czasie i nakupię tego depronu na kilka samolotów :D pozdrawiam i cześć :D

Opublikowano

sie masz Tomek ... kurde przecież kupiłeś już raz "depron" i to nie tak dawno temu a już Ci brakuje :) mam nadzieje ze zbudowałeś z tamtego co najmniej kilka modeli i latają :D

Opublikowano

meloow, bardzo śmieszne . zrobiłem RWD 5 ale z styropianu niebawem może uda mi sie zdjecia zrobić jak wyszlifuje wszystko idealnie ale to może w sobotę :D:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.