zyromskij Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Chciałbym się dowiedzieć ile metrów kwadratowych folii potrzeba na pokrycie takiego modelu? http://www.towerhobbies.com/products/greatplanes/gpma1411_n.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Najłatwiej będzie policzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 73,4dm2 to sama powierzchnia skrzydeł więc razy 2 bo góra i dół do oklejenia. Wychodzi już 1,5m2 bo jakies scinki itp. do tego statecznik poziomy i kadłub. Myślę, że bezpiecznie byłoby mieć te 2,5m2 folii. Razy trzy kolory? Pewnie chodziło o bazowy kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Ok dziękuję Czyli folia 638mmX5m powinna załatwić sprawę (mówimy o kolorze bazowym)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 5m to spokojnie, zostanie jeszcze duużo reszty. Chyba, że będziesz ciął z ułańską fantazją - nie oszczędzając Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RenoFlo Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Wg mnie, krycie całości folią na biało i przykrywanie ponad 2/3 tego białego innym kolorem jest troszkę bez sensu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Ale mi chodziło o orientacyjną wartość nie mówiłem że będę pokrywał wszystko na biało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi