szpachla Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 http://abc-rc.pl/s/0/0/0/0/0/prop_saver/0/0/0/0/0/0/0/0/prop_saver/0.html Który z tych propsaverów jest dobry? Chodzi o jakość wykonania, żeby się gwint nie przekręcił po pierwszym montażu. Śmigła GWS. Oś silnika 3.17mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Jak chodzi o gwinty, to mp-jet mam i sobie chwalę. W tańszych chińskich jakie miałem (takie anodowane na kolorowo nie wiem jakiej firmy) korpus był zrobiony chyba z "plasteliny" i gwint zrywał się praktycznie od razu przy dokręcaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macowca Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Ja mam piastę gemfana na 3mm i jest nawet dobra, z gwintem nic się nie stało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Gwint to jedno, a przetoczenie pod śmigło to drugie. Najlepiej jeśli przetoczenie na prop-saverze ładnie wchodzi w podtoczenie w smigle. Np w APC w śmigle jest podtoczenie w które wkłada się dodatkowe pierścienie zmniejszające rozmiar otworka mocowania. W śmigłach GWS nie ma czegoś takiego. Są takie jakby schodki w otworze. Do śmigła GWS proponowałbym Ci prop-saver z przetoczeniem stożkowym, które pomaga w centrowaniu smigła na prop-saverze lub z bolcem, którego trzeba odpowiednio skrócić aby prop-saver działał poprawnie z danym śmigłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Oś silnika 3,17 mm - prop serwer 3.17 mm z czopem 5.5 pod śmigła GWS Jeżeli masz większy otwór w śmigle to najlepiej otwór w śmigle zatulejować tulejką 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Dziękuję za odpowiedzi. Przetestuje Gefmany i Mp-Jet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galaxy Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 najlepszy do GWS na oś 3.17 jest ten : http://helipad1.shoper.pl/pl/p/Piasta-prop-saver-na-os-3.17-mm-3,17-mm-3-oringi/3716 śmigło sieci bardzo ciasno , idelanie spasowane , polecam ja je używam i całą odpowiedzialnością Ci je polecam , choć cena niezbyt niska , ale warto . Na HK są za dolar z hakiem, ale tam ich już od dawna nie ma , ciągle BK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyś707 Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Na esa modelach używałem wielu prop sewer. Te firmowe lepsze ale miałem problem z każdym (firmowy czy chiński)ponieważ śmigło odlatywało z propsewerem co jakiś czas. Dlatego teraz: oprócz przykręcenia śrubkami przyklejam prop sewer cyjanoakrylem jokerem średnim. Jeszcze nie zgubiłem śmigła i prop sewera . Jeżeli chcę ściągnąć prop sewer podgrzewam zapalniczką i odkręcam. Wszystko. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Spróbuj papierkiem zmatowić oś przed założeniem prop-savera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Można "wyfrezować" trochę ośkę tak aby śrubka wchodziła głębiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Ja już kilku propsaverów używałem i jeszcze żaden z osi sie nie zsunął - ale używam kleju do gwintów - śruba wtedy przy drganiach silnika sie na pewno nie poluzuje . http://cyber-fly.pl/pl/p/PIASTA-NA-SMIGLO-GWS-NA-OS-3%2C17mm/303 - ostatnio używam tych - pasują bardzo ciasno, czasami niestety aż za bardzo. Centrują śmigło jak należy - żadnych zbędnych drgań na silniku nie odczuwam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi