elektronik-adam Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Bardzo ładna ta skrzynka pewnie za bardzo ładne pieniądze ja na razie jeżdżę z koszykiem składanym w samochodzie a w koszyku jedna skrzyneczka na aparaturę druga na elektronikę czyli ładowarkę, pakiet, ładowarkę grzałki, kable do ładowarki lipo, ładowarka do aparatury i jeszcze tam jest kanister z paliwem strzykawka do tankowania (mam nadzieje że do dziś bo jadę szukać po sklepach taniego silniczka do spryskiwaczy żeby go zaadoptować na pompkę paliwa) no i jeszcze jakieś drobiazgi w środku ale z tego co widzę to chyba zabiorę się za zbudowanie jakiejś ładnej funkcjonalnej skrzynki startowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Celem było - aby była jak najtańsza, ale zarazem funkcjonalna. Sama skrzynka została kupiona w Obi za około 50 zł. Zakup poszczególnych elementów był rozłożony w czasie ( najtańszy panel, termometr za kilka złotych, akumulatar, wskaźnik , wężyki, pompka, rozrusznik - reszta to wykorzystanie tego, co było pod ręką ). Na dzień dziesiejszy skrzynka uległa małej modyfikacji - pompkę paliwa i sam zbiornik paliwa jest osobno w drewnianej skrzynce z uchwytem - bez sensu było wszystko zabierać na pomost na zawodach FSRV. Wskaźnik naładowania akumulatorów zmieniłem na moduł woltomierza z Allegro ( wskaźnik był dobry tylko dla akumulatorów kwasowych ). Duże aku zmieniłem na dwa mniejsze 12V - potrzebowałełem zasilania 24V do rozrusznika ( łatwiej odpalać silnik w łódce ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Witam! Chciałbym przedstawić wam moją nową skrzynkę. Tym razem kupna czyli Master Caddy od Great Planes zakupioną w Ol-Pen Model Skrzynka jest ciekawa dlatego ją opisuję. Fakt faktem jakość sklejki przypomina skrzynki po pomarańczach ale latać to przecież nie musi a myślę że to co ma wytrzymać, wytrzyma. Ja swoją wyposażyłem tak jak na spalinowca przystało czyli jest: - panel - rozrusznik - klips do świec - pompka paliwa - akumulator żelowy Jest też ładowarka która znalazła swoje miejsce w dolnej szufladzie. Część z panelem i akumulatorem można rozłączyć, zasilanie do ładowarki i pompki przekazywane jest przez złącze. Generalnie może się to przydać - nie trzeba latać z całą skrzynką jeżeli chodzi tylko nam o rozruch silnika. W tej skrzynce zrezygnowałem z podłączenia do akumulatora samochodowego na rzecz wbudowanego akumulatora żelowego. Jest natomiast złącze do zasilacza domowego aby móc ładować aku. żelowe. Taką samą,podobnie wyposażoną skrzynkę lecz mojego brata testowałem w zeszłym roku i wydaje się być to całkiem ok. Widoczna na tym zdjęciu co nie co ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 bajer skrzyneczka !! Gdzie zanabyłes ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Gdzie zanabyłes ? Obrazki się tylko ogląda co? :> Drugie zdanie... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.