nopel Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Witam. Jak dotąd interesowałem się tylko modelami samochodów, i to z nimi mam doświadczenie. Przelatałem jakieś 2-3h na trenerku (przynajmniej z opisów tak wynika, coś w podobie cessny 172 z drewna z silnikiem spalinowym) Mówiąc wprost, nie stać mnie na zakup dobrego modelu. Ogólnie widzę że zasada jest tak co wszędzie: Do X zł kupi się zabawkę, a nie model. I tyle. Z tym że nie mam więcej niż ok. 250zł Myślałem nad Reely Slow Flyer. Co o nim powiecie? Przewertowałem całe forum, ale o reely nic nie ma raczej, a tego typu tematy kończą się podaniem linka do samolotu za 400zł - i niby wiem, że nic tańszego dobrego się nie kupi, ale może jednak coś w miarę dobrego, na początek? Może jakiś inny pomysł? Aha, zrobienie samemu odpada. Po prostu jakośboje się że nie uda mi się. Niby majsterkować majsterkuję, zrobiłem sobie gokarta, ale gokart a samolot to inne epoki :/ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Nie marudź, zbuduj funbata lub deltę.To proste konstrukcje. Trochę wiary w swoje możliwości.:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nopel Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 O kurcze, myslalem ze nie ma tak prostych konstrukcji. A ktoś to robił, i jak coś to będzie kogo się podpytać? (mam na myśli model delta) Pozdrawiam Juz znalazłem http://pfmrc.eu/index.php?/topic/12047-delta-z-depronu-w-120minut/ Więc robię owy model Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Delta to świetny model,lata doskonale,zakres prędkości bardzo duży od wolno latającej do dość sporej prędkości,ładnie szybuje no i najważniejsze,po oklejeniu taśmą pakową niemal nie zniszczalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi