Grzesiek Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Witam Raz juz pytalem o to ale brak odp,wiec odswiezam temat Chce zbudowac RWD 5 bis pod silnik bezyna RCGF 15cm I teraz do was jaka skal? mialem juz Orginal z planow 1:6 na MVVS-a 3,5 latal przecudnie i mial spory nadmiar mocy,ale to nie wazne.Modelarstwem zajmuje sie juz szmat czasu,ale caly czas neka mnie problem proporcji pod silnik bezynowy jak to wyliczac.Obecnie mam piperka gotowca 2230rozp.pod takowy motorek i lata super,Chodz ma dosc znaczny nadmiar mocy.tak mysle ze moze RWD w skali 1:4 bedzie dobry pod 15cm,ale sam nie wiem .Dzieki za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Pozdrawiam moja rwd 5 ma rozmiary 3,8 skrzydła 2,7 kadłub masa do startu 20kg silnik rcgf 50ccm3 5,2KM i to lata wprawdzie nie jest to mysliwiec ale lata bardzo realistycznie . Myslę że pod 15 powinienies zbudowac w granicy 2m nieco nadmiaru ciagu mu nie zaszkodzi lub nieco wiekszy 2,2m wesołych swiat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi