Sumek Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 A więc mam problem czy na nadajniku np HITEC można latac helikem do którego jest dołączony nadajnik. Mówiąc inaczej kupiłem nadajnik a chce kierowac tym radiem helikopter marki WALKER 36. :| Czy to się uda i nie będzie zakuceń :?: :?: :?: :?: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- jeśli nie ten temat prosze o przekerowanie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 chyba masz nie odpowednie kwarce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Jezeli odbiornik helika dziala na tej samej czestotliwosci co nadajnik Hitec to nie widze problemu jezeli wstawisz takie same kwarce. Zakladam, ze ten Hitec ktorego masz ma obsluge heli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumek Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 A co tak ogólnie myślicie o heli walker 36 muwie to o samym heli bez nadajnika bo słyszałem że nadajniki są lipne.Właśnie dla tego chce kupic heli oddzielnie i aparature hitec 7-kanałową... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 myśle ze bedzie dobre admin przekieruj go na heli do tu zabardo mu nie pomogą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 admin przekieruj go na heli do tu zabardo mu nie pomogą pozostawie ten zwrot bez komentarza... Sumek, jeśli masz w nadajniku program heli to bez problemu, ważne zeby odbiornik był na tej samej częstotliwości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 chyba masz nie odpowednie kwarce po czym myśle ze bedzie dobre Nie wiem czemu starasz sie na sile pisac odpowiedzi jesli najwidoczniej nawet nie wiesz o czym piszesz. a tak wogole te Ostrzeżeń:to za błąd ortograficzny Zeby nie bylo ze lezacego kopie to podam Ci jak powinno byc napisane: Te ostrzezenia dostalem za karygodne bledy ortograficzne - piszac tak jak piszesz dopraszasz sie o :ban: za znecanie sie nad jezykiem polskim. Reszte dopisal Erasso. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumek Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Dzięki za rady i porady mam jeszcze jedno pytanie czy coś radzilibyście wymienic odrazu po zakupie heli,cz dopiero jak się rozwali i czy warto wydac kilkanaście złotych na aluminiowe elementy tiuningowe ... _____________________________________________________________________________ Nie chce byc nie przyjemny ale MAGNUM fajnie się z tobą pisze więc pisz poprawnie bo cię z tąd wywalą ja także otrzymałem pierwsze ostrzeżenie za błędy ortograficzne. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 W Walkerze warto zamontować dobrej jakości serwa i żyroskop. Resztę można wymieniać w miarę kreszy, które zapewne bardzo szybko wystąpią... niestety Walkery nie grzeszą jakością co bardzo często prowadzi do "zużycia" elementów przed ich użyciem a w następstwie kreszu. Zakładam, że ćwiczyłeś odpowiedni długo na symulatorze i zawis ci nie straszny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam712 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 W36 do już dość stary model i radziłbym przy małym budżecie wybrać raczej Belt-a CP lub HBKing2.Przemawia za tym choćby większa liczba sklepów sprzedających części,nawet jakieś sklepy komputerowe sprzedają produkty E-sky.Wejdź na forum Epheli,tam dowiesz się więcej.Doradzałbym raczej zakup modelu za granicą,można sporo zaoszczędzić. Pisząc o radiu,Masz na myśli Eclipsa którego raczej bym odradził-to że ma 7 kanałów nie oznacza że jest lepszy od Optica czy Mx-12.Pomyśl też o nowym Spektrum DX-6i(ok.200$,dopiero wchodzi na rynek),radyjko idealne dla początkującego,ze świetnym wyświetlaczem,łatwe do programowania i pracujące w technologii 2,4GHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumek Opublikowano 17 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Pytałem się kilku modelarzy o walkera 36 nikt mnie nie ostrzegał przed tym modelem.... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Z tego co mi wiadomo to w36 jest kopia trexa 450v1, tylko o znacznie gorszej jakości. Trex450v1 sam w sobie mial kilka mankamentów, więc konstrukcja zbyt dobra nie jest. Po moich przejściach z Walkera60 każdemu odradzam zakup czegokolwiek tej marki. Silnik i regiel do wymiany na "dzień dobry", dostępność części zamiennych słaba a jakość całej elektroniki pozostawia sobie WIELE do życzenia. Moim zdaniem to pieniądze wywalone w błoto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumek Opublikowano 17 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 To jaki model polecacie na początek. :wink: P.S Tylko proszę bez komentarzy typu ,,kup se lame'' :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumek Opublikowano 17 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Może ktoś zna orientacyjną cenę trexa 450v1 . Nigdzie nie moge znależc sklepu oferującego reksia .Jak ktoś by mógł to dajcie cenę z ,,bebechami'' :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Czy Wy młodzi to tylko potraficie pisać z prędkością CKMu? Urodziliście się już z klawiaturą, to fakt, ale jak chcesz się czegoś dowiedzieć to czasami coś przeczytaj, link do strony, którą poznałem w dniu dzisiejszym czytając forum: http://www.century-rc.com/ecs/itemdetails.asp?id=P001021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumek Opublikowano 17 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Nie rozumiem pana o co panu chodzi na tej stronie jest tylko jeden model i to strasznie drogi. A swoją drogą ckm nie był wcale taki szybki 8) A ktoś odpisze mi bardziej zrozumiale :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumek Opublikowano 17 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Hitec - Optic 6 Sport tak przy okazji co myślicie o tej aparaturzehttp://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=3537 strona :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Sumek, daj sobie spokój z helikopterem! :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Popieram - szczególnie widząc jak się do tego zabierasz... Zamiast sadzić chaotyczny post za postem poczytałbyś (a broń panie nie pisał) trochę na forach helikopterowych. Z odpowiednią wiedzą można zacząć zadawać konkretne pytania i zacząć zastanawiać się jaki model jest dla ciebie odpowiedni. Poniżej linki bezpośrednie żebyś nie jęczał, że tam forum nie ma... (bo to prawie pewne, skoro tak prostej rzeczy jak cena modelu nie potrafisz w sieci wyszukać... ) http://heli.waldorf.pl/index.php http://www.epheli.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=index Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.