czhomik Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ciekawy jestem jakich używacie pakietów zasiliania odbiornika w swoich spalinkach W poprzednim sezonie używałem 4 cell ni-mhów firmy Forever 1800 jednak pod koniec sezonu już się nie nadają do modelu :-( Dlatego jakich pakietów używacie , jakie celki, pakiety polecacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 W modelach 1,5m - 1,7m w zupełnosci starczają pakiety w wielkosci AA. Pojemnosci dostepne na rynku to już powyżej 2500mah Unikaj nie firmowych pakietów a szczególnie konsumenckich dla "mas" Kupuj tylko sprawdzone dobre pakiety np sanyo w sklepach modelarskich. Dlaczego to juz pisałem wczesniej ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 W mniejszych modelach spalinowych polecić można 4 lub 5cio celowe pakiety z ogniw Sanyo HR-3U 2700mah lub 2500mah. Osobiście mam zaufanie do tych ogniw dobrze znoszą wysoki prąd ładowania (1C) i ciągły prąd rozładowania 8A wystarczający do takich modeli. P.S. Pisaliśmy razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.