Gość Anonymous Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Trzeba było na jednym drucie zrobić coś takiego: \_/ i do tego kółka przymocować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Ircek , powiginać a powinno być powyginac o to chodzi z tym ''i'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Tak tylko skad ja wezme taki drut??Szprychy mialem "na stanie"wiec je uzywam...ma ktos inny pomysl??PS jakiej wysokosci powinno byc podwozie zeby dobrze sie spisywalo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Przecież można szprychę wygiąć w taki kształt jak narysowałem. Więc w czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Że szprycha jest za krótka...zreszta mam zrobiony gwint fajnie sie kólka trzymaja juz pozaginane...mysle ze po prostu zrobie tak jak narysowales / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Jak masz modelarski u siebie w mieście to moze tam pójdź i zapytaj sie czy nie mają moze drutu stalowego 2-3mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Bylem tam i kupilem te kólka...myslalem ze szprychami bedzie spoko...a czy wie ktos jak wysoko ma byc postawiony taki model od ziemi do kadluba??w miejscu mocowania podwozia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Jezu, Marcin rusz sie do modelarskiego i kup zwykly pret stalowy 2mm. To duzo nie kosztuje, a bedziesz mial przynajmniej spokoj z wyginaniem. Najlepiej popros od razu jeszcze o cos do zamocowania kol na precie zeby sie nie przesuwaly w lewo albo prawo. Poza tym podwozie ma wystawac na tyle, zebys nie zaczepil smiglem o ziemie plus troche tolerancji na uginanie sie podwozia- to chyba logiczne co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Dzieki...moze i logiczne ale ja nie bylem tego pewien...nastepne pytanie...czy z tylu samolotu moze byc zwykly drut (lekko wygiety)czy musi byc kólko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 W tego typie modelu płoza w zupełności wystarczy. Kołko ogonowe móglbys zastosować jakbys miał je skrętne - tak to daj kawałek drutu i po sprawie. Co do samego podwozia, to jeden z moich modeli miał coś takiego: część zaznaczona kółkiem wchodziła w szparę w balsowym klocku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Tak tez zrobie...teraz zajmuje sie wzmacnianiem podlogi kadluba a za chwile bede przyklejal listewki na burtach(niewiem czy tak mozna nazwac boki kadluba)i jak to sie bedzie kleic zajme sie podwoziem:)zastanawiam sie czy to ospawac czy wystarczy zlutowac? Ps.czy mozna dac jedenej osobie 2 razy pomógl w tym samym temacie??jesli tak to dam jeszcze jeden punktAnasazi, :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Nie musisz dawac pkt, po prostu zrób te podwozie tak i juz. A w zime zobaczysz, ze i tak bedziesz smigał z ręki bo ze śniegu niebardzo Tutaj masz cos, co sie moze przydać: http://obchod.styrolan.cz/cz/redir.php?link=http%3A%2F%2Fdokumentace.styrolan.cz%2Fmanualy%2FManual-FIREFLY.pdf oraz fotek kilka http://dokumentace.styrolan.cz/firefly/ Co do podwozia - lutuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 wie ktos jak to powiginac?? Jak chcesz użyć szprych (albo masz inne dwa zbyt krótkie kawałki drutu), to możesz zrobić tak. Weź prostokątny kawałek sklejki o grubości 2-3mm o kształcie wręgi kadłuba w miejscu mocowania podwozia. Do niej "przyszyj" szprychy dratwą i wzmocnij klejem. Końce szprych powinny być zagięte pod kątem tak jak u Anasazi, ale bez fragmentu w czerwonym kółku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 ja wymyslilem jeszcze inny pomysl..a mianowicie wezme kawalek sklejki(tak jak radzil hubert) utne po prostu kawelek listwekii wtywierce w niej 2 otory w kture wloze szprychy a reszta ktura bedzie wystawala przyszyje wlasnie dratwa do wregi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 anasasi, w oryginale było dokładnie tak samo z podwoziem ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 to tak...podwozie juz wykonane zaraz wstawie foty...(mam problem z kablem do komy)teraz trzeba je tylko zamocowac do modelu...wkleilem juz dolna listwe(idzie po spodzie kadluba)i jak zamocuje podwozie to przyklejam dziobek i listewki wzdluz kadluba... a potem model na pólke i czeka na silnik i serwa... :shock: :roll: :cry: Ps.a co do latania w zime zamierzam zrobic take plozy do zakladania na te podwozie i bede sobi zmienial kola-plozy Ps2.do modelu kupuje ten silnik: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2105 czy ten silnik bedzie wystarczajacy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 silnik starczy spox ale jakie akku i regler dajesz? ja aktualnie robie speed 400 akro pod e-maxa ale czy są plany tegóż samolotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 accu mam 1000mAh(wiem ze malo)11,1V 20-25C i regiel 20A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 1000 to nie tak mało. weź pod uwage, ze im lżejszy model tym mniej mocy potrzeba do lotu. Poza tym taniej bedziesz miał dokupić kolejny pakiet jesli chcialbys wiecej latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 mam jeszcze jeden 800mAh ale to juz wogole jest maly:)caly czas mam prblem z podwozim...nie potrafie go ze soba polaczyc ;? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.