JacekCichy Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Witam, zapowiada się kolejny ładny su-26 wygląda na to że skrzydła będą ściągane do transportu, mam pytanie: jak będą mocowane na stałe po nałożeniu na "bagnety"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Skrzydła najprawdopodobniej będą na stałe bo nie wiem jak by je bezpiecznie mocować a poza tym to depron i przy każdym rozkładaniu/składaniu konstrukcja będzie się wyrabiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Skrzydła najprawdopodobniej będą na stałe bo nie wiem jak by je bezpiecznie mocować a poza tym to depron i przy każdym rozkładaniu/składaniu konstrukcja będzie się wyrabiać. Na Twoim miejscu powiązałbym konstrukcyjnie dźwigar sosnowy z płaskownikami węglowymi, bo obecnie łączy je depron. Wzrost wagi niewielki, a sztywnośc będzie znacznie większa. Czy dobrze widziałem, że płaskownik węglowy w stateczniku masz wpuszczony płasko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Na Twoim miejscu powiązałbym konstrukcyjnie dźwigar sosnowy z płaskownikami węglowymi, bo obecnie łączy je depron. Wzrost wagi niewielki, a sztywnośc będzie znacznie większa. Czy dobrze widziałem, że płaskownik węglowy w stateczniku masz wpuszczony płasko? JESZCZE WSZYSTKO BĘDZIE POŁĄCZONE KOSTKAMI Z BALSY LUB SOSNY. Nie płaskownik jest na sztorc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Właśnie zacząłem oklejać stateczniki papierem śniadaniowym ale jest jeden problem bo jest on bardzo cieńki i ciężko się okleja ale jakoś to idzie. po nałożeniu dwóch warstw połowa powierzchni sterowej (jedna część) przytyła mi 6gr. tak wyglądał statecznik przed oszlifowaniem i po oszlifowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Jak postępy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Narazie z su nie działo się zbyt wiele bo budowa odłożona na zime. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi