adi-000 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam. zastanawiałem się nad zakupem ładowarki GWS C3-LP . chce nią lądować li-pole, a ze względu że dopiero zaczynam mam ograniczone fundusze. może ktoś z was zetknął sie z ta ładowarką lub jej używa lub mi coś doradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 gdzieją moznakupic oprucz w nastiku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 jest jeszcze Zasilacz sieciowy do ładowarki GWS C3-LP a czy jest jeszcze gdzieś to nie wiem ale znalazłem TO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Jest to ładowarka którą prędzej czy później odstawisz na półkę. Tutaj naprawdę warto się zastanowić czy nie warto trochę poczekać, dołożyć i kupić choćby ładowarkę Imax B6 Miałem kiedyś podobną konstrukcję i bardzo szybko przesiadłem się na ładowarkę InteliControl (ala właśnie B6) - tamtą inwestycję dziś nazwałbym straconą. Pomijając fakt iż ładowarki te posiadają mizerne możliwości (przede wszystkim kiepski prąd ładowania do 1A) oraz główną ich wadą jest brak wbudowanej przetwornicy napięcia. W moim przypadku aby ładowarka mogła ładować pakiety 3s wymagane było dość wysokie napięcie wejściowe i uniemożliwiało to jej użycie na lotnisku (za niskie napięcie z akumulatora samochodowego - dziś rzecz niewyobrażalna). Nie wiem jak jest dokładnie w przypadku tych modeli ładowarek ale całkiem prawdopodobne że może być tak samo - sugestia na temat napięcia zasilania przez producenta jest najnormalniej w świecie mylna w przypadku takich ładowarek. Niższy zakres wystarczy dla 2s ale nie dla 3s. Chyba że rzeczywiście już te konstrukcje mają wbudowaną przetwornicę. Do ładowarek z przetwornicą jako zasilacz domowy dobrze spisuje się stary zaadoptowany 12V zasilacz komputerowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 hm chyba rzeczywiście wybije sobie z głowy tanie zestawy. tylko nigdy nie zamawiałem niczego w hong kongu ;D i nie wiem jak do tego sie zabrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 a poleci ktos jakąc dobra łądowarke ktora dobrze ładuje do 150zł max a co myslicie o graupner li-po charger 4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Siema.Nie wiecie czy ta ŁADOWARKA iMAX B6 ma wbudowany balancser czy trzeba go dokupić??Pisałem do sklepu ale jak narazie to nie mam odpowiedzi.Pozdro i proszę o szybką odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 "Szukaj" Twoim przyjacielem.... Odpowiedź była już na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.