Ramzex Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Wraz z ojcem postanowiliśmy oblatać extrę z depronu a w zasadzie silnik GMS 25. No i tak się to zakończyło.... http://www.youtube.com/watch?v=lkV7uLSrQU8&feature=youtu.be Uploaded with ImageShack.us Jak widzicie ojciec się wkurzył... Pucował model 4 miesiące Wniosek: Takimi modelami trzeba latać w odpowiednich miejscach. Totalna wina pilota... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Wraz z ojcem postanowiliśmy oblatać extrę z depronu a w zasadzie silnik GMS 25. No i tak się to zakończyło.... http://www.youtube.com/watch?v=lkV7uLSrQU8&feature=youtu.be Uploaded with ImageShack.us Jak widzicie ojciec się wkurzył... Pucował model 4 miesiące Wniosek: Takimi modelami trzeba latać w odpowiednich miejscach. Totalna wina pilota... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Ah... latanie pod słońce... to, to co lubię. Model do naprawy. Nie wiem jak skrzydła, ale kadłub do zrobienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Też mam problem z lądowaniem na polnej drodze, dla mnie za wąsko. Prawie zawsze kończy się w trawie obok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Dla ojca można wybaczyć, aczkolwiek, ja już jestem na takim etapie, że w razie kreta, uśmiech mimo wszystko. Czasami 20 ta startów i lądowań pod rząd jest idealnych, a ten 21.. crash . Fakt jednak, że najgorsze jest rozbić nowy model, po 1 locie, a niestety, 1 lot nowym modelem, jest najciężejszym i wtedy jest największa szansa na rozbicie. W późniejszych lotach to już brawura (mój przypadek) lub inna awaria:). Myślę że model do naprawy, a do oblotu w warunkach gdy full śniegu to proponuję zrobić lub kupić narty/płozy. I na miękkkim śniegu nawet jak coś nie wyjdzie, to generalnie model będzie cały. Latem gdy nie ma śniegu, to proponuję loty nad wysokim zbożem, a nawet kukurydzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Latem gdy nie ma śniegu, to proponuję loty nad wysokim zbożem, a nawet kukurydzą Ciężko znaleźć model na polu kukurydzy czy też zboża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Kukurydzę to bym jednak odradzał, młoda to jeszcze jeszcze, ale dojrzała to twarda jak drzewka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Jak Ci dobrze pójdzie, to lądujesz na trawce drodze itp..ale jak coś źle będzie się działo, duża nie stabilność złe wyważenie, że lot to walka o każdą sekundę, to wierzcie Mi... wybieram opcję: wysokie zboże lub kukurydza nawet dojrzała.. szeleszczące serwa pomogą znaleźć model, w elektryku, to silnik można odpalać to jeszcze głośniej będzie cieło zielsko. Oczywiście staramy się przyziemić w miarę blisko siebie . Tu filmek jak wygląda lądowanie na kukurydzy. Akurat tam gdzie latem będę puszczał modele, rośnie jej dużo, jak i wysokiego zboża http://www.youtube.com/watch?v=pSX0fZP0p6s 4minuta i 59 sekunda hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Dobre zboże nie jest złe Sam latam nad polami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Jak Ci dobrze pójdzie, to lądujesz na trawce drodze itp.. Czyli tak jak zawsze lądowanie do nogi, ewentualnie ręki Pozdrawiam, Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Najgorzej jak latasz w duży wiatr i pozwolisz sobie dalej odlecieć..z wiatrem. Ciężko później ściągnąć model szczególnie gdy ten jest lekki. Przerabiałem już to, dobrze że Easy Star owe dobrze znoszą błędy pilota, żałowałem że nie mam przy sobie lornetki ;/. Dobrze i bez tego się udało nie rozbić modelu uff;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho61 Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Adas Jak Ty zamierzasz latać z lornetką? Co prawda, jeden mój kolega zakupił okulary lornetkowe http://img07.tablica.pl/images_tablicapl/77256379_2_644x461_okulary-lornetkowe-zdjecia.jpg ale skończyło sie to zagubieniem modelu, gdyż na chwilę je zdjął aby spojżeć na realną odległość od modelu a po założeniu... - model znaleźliśmy po miesiącu i 400 metrów dalej niż mu się wydawało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Myślałem o tym hehe, ale tak na poważnie model taki 1,30 rozpiętości, to szybko znika z widzenia, i nie wiesz czy leci na Ciebie czy od Ciebie. To jest najgorsze. Druga sprawa, od miesiąca nie latałem !!. Mam 4 modele na chodzie i zero lotów, no brak czasu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho61 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Moja metoda to pomachać skrzydłami i już wiesz czy lecisz od czy do :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Dobry plan z tym machaniem.. jutro zamierzam polatać. Jak się uda to wrzucę link do filmiku, kupiłem większą kartę pamięci do kamery, szok nie latałem od hmm 2 miesięcy!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi