Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Nazywam się Max i interesuję się maszynami latającymi od 2 lat!

Wszystko zaczęło się od motoszybowca Tw-742 Skyhawk, który dostałem w prezencie. Zacząłem szkolić swoje umiejętności. Dopiero po

3 miesiącach (ok 10 lotów) odważyłem się na pierwsze akrobacje. 3 loty później skończyło się na (grzecznie mówiąc) mocnemu uderzeniu samolotu w ziemię, ok. 5 metrów od czyjegoś samochodu ;D z powodu mocnego podmuchu tylniego. Wyglądał jak po sprasowaniu na wysypisku. Nadawał się jedynie na zdjęcie na FB ;d

Potem zakupiłem motoszybowiec za 650zł ASW-28. Jego rozpiętość to 2m więc przy pierwszym locie ręce mi się trzęsły jak galareta.

Parę minut później wywindowałem samolot trochę wyżej i wyczułem wszystkie ruchy. Posiadam go 6m-cy.

Ostatnio kompletnie nie miałem czasu na loty(tylko 2!!!), lecz teraz szykuję się na lot nad Mazurami, podczas wakacji. Jedziemy z kolegami więc pomyślałem, że co ma się sprzęt kurzyć.

Znów zamierzam regularnie ćwiczyć.

Podczas zawodów skateboarding'owych złamałem nogę i dostałem odszkodowanie w wysokości 1000zł więc mogę sobie pozwolić na system FPV z firmy ACME do kamerki FCO2 która już dawno posiadam.

Mam nadzieję że na tym forum znajdę odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.