szymon_ Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Witam. Mam oto taki problem.Gdy uruchamiam komputer wszystko idzie normalnie, jest ekran "Trwa uruchamianie systemu windows", przechodzi dalej i pojawia się czarny ekran i kursor. Później już nic się nie dzieje. Mogę sobie pomachać myszką Oprócz tego mam komunikat, że pliki na dysku nie są spójne. Skanuje dysk lecz wyskakuje nieokreślony błąd i nic z tego. Była wskazówka by zrobić przywracanie systemu, lecz nie mogę włączyć normalnie komputera i tego zrobić. Jedyne co działa to tryb awaryjny, z którego piszę teraz, ale w awaryjnym nie można przywrócić systemu. Patrzyłem, że ostatnia aktualizacja systemu była 2 dni temu co nie może być przyczyną gdyż wszystko zaczęło się dziś. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_S Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Odpal wiersz poleceń i uruchom "chkdsk c: /f /r" trochę "pomieli" (w zależności od rozmiaru i typu dysku może to być nawet kilka godzin) jeżeli jest to problem z systemem plików to powinien dać się rozwiązać w ten sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 CHKDSK nie może działać bo wolumin jest wykorzystywany przez inny proces Nie wiem czemu tak. Włączyłem przywracanie systemu z płyty instalacyjnej, ale też nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Uruchom w trybie awaryjnym i tam uruchom przywracanie lub czekdisk, Nie mam pewności ale mnie w takim przypadku pomogło. P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Robiłem tak, ale nie działa Zrobiłem sobie formatke dysku bo i tak był trochę zaśmiecony i już wszystko gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_S Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Na przyszłość: Podczas uruchamiania komputera po POST (jak już piknie i ma ładować system) wciskasz f8 i wybierasz tylko wiersz poleceń i powinno zadziałać, Jak nie to odpalasz instalatora Windows z płyty i wybierasz konsolę odzyskiwania systemu i tam uruchamiasz. Inna opcja to jakiś linux LiveCD i tam naprawiasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Z płyty również próbowałem naprawiać, ale trwało to 8 godzin i się nie skończyło Ale dzięki za pomoc na przyszłość będę wiedział więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi