Bogdan Burchardt Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Mam 63 lata, jestem z Krakowa, chociaz urodzilem sie w Bydgoszczy. Czesto chodzilismy na wagary na lotnisko w Czyzynach, gdzie formowalo sie muzeum Lotnictwa i nigdy nie zapomne przepieknych eksponatow, jak rowniez Pokazow Lotniczych. Nad moim blokiem zblizaly sie do ladawania najpierw Junaki, potem Biesy, Limy, Migi 21, Li-2 czeskie Aero o pieknej sylwetce, czasem PO-2, albo Gawrony- to byly czasy. Interesuje sie modelarstwem od 1957 roku, moje modele to; Zuch, Swierszczyk, Jaskolka, Dzieciol, Delfin (Schiera), Wicherek z ruska aparatura Pilot i 4.5V ,potem za granica;Cherry (Graupner), MK4 Ultra (electryk), Ion od St Models (el) Wilga80 TRoy Build. Mam plany na RWD 9 z ksiazki Schiera, ktora jako jedyna wzialem w 1975 roku ze soba, ale to troche za skomplikowany model.Chcialbym zbudowac RWD-5, PZL-11C lub PZL-24, ale nie mam dostepu do planow. Zycze wszystkim zapalu i wytrwalosci w tym pieknym i jakze "polskim" hobby. Z wyrazami szacunku Bogdan Burchardt Portland, Ct. USA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam Cię Bogdanie. Mam nadzieję, że spodoba Ci się nasza mała społeczność i nawiążesz owocne znajomości z krajanami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi