Patryk Urban Opublikowano 11 Grudnia 2006 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Witam Jak w temacie zacząłem robić arkrobata z planów zbiga Narazie zacząłem od kadłuba i powolutku rysuje, wycinam, kleje... Skrzydła będą styro. Górna część jeszcze nie sklejona dlatego może wydawać się krzywa. Nadziałem go tak na święta jak choinkę Silnik planuje Zbigowy (tego drugiego Zbiga ) Nie wiem jak będzie z pakietem 3s - musze powoli uzbierać...
hubert_tata Opublikowano 11 Grudnia 2006 Opublikowano 11 Grudnia 2006 No Patryk, budujesz coraz lepsze modele Powodzenia Przy okazji nie mogę się powstrzymać; ciekawe macie tam bolce w gniazdkach :shock:
Patryk Urban Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2006 Dzięki Hubert, staram się jak mogę. Co do bolców to rzeczywiście są inne i dziwne jak się wyjeżdża z Australii to trzeba stosować przejściówki. No i dalsze postępy:
Patryk Urban Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2006 Silnik planuje Zbigowy (tego drugiego Zbiga ) :wink:
Artur Opublikowano 11 Grudnia 2006 Opublikowano 11 Grudnia 2006 no musze przyznac ze modeliki coraz ciekawsze
Patryk Urban Opublikowano 13 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2006 Wczoraj wzmocniłem skrzydło rowingiem, a dziś zalaminowałem łączenie. Okleiłem górną część już teraz bo nie jest jeszcze połączona i jest łatwiej
Patryk Urban Opublikowano 13 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2006 Lecimy dalej: Niezadowolony jestem tylko z kabinki bo nie wyszła najpiękniej. Jutro zabieram się za nową. Na dziś koniec modelowania
Patryk Urban Opublikowano 14 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2006 No i tak jak mówiłem tak i zrobiłem Nowa przykrywka a nie kabinka :oops: a kopyto na kabinkę sobie schnie. No i stateczniki się już 'zrobiły' [/url]
Tomek Opublikowano 14 Grudnia 2006 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Czy to ten sam Patryk ??? czy tez moze mamy jakegos nowego na forum. Nawet nie wiesz jak mnie ciesza twoje postepy. Moim zadaniem jestes najszybciej rozwijajacym sie modelarzem. Tak trzymaj!!! Model switny. Nastepny to juz nie odposzczaj i rob w balsie ,w razie co wszystko Ci podpowiemy. Jak dlugo bede babral sie z Losiem to sie okze ze Patryk z basly w miedzyczasie zrobil 2 i nadodatek w pelnej makiecie .
Kubad Opublikowano 14 Grudnia 2006 Opublikowano 14 Grudnia 2006 To niesprawiedliwe bo Patryk ma teraz wakacje :!: :!: 8) (Chyba że sie myle) Ale naszczęście niedługo święta... A rowing jest z dwóch stron płata czy tylko z jednej??
Tomek Opublikowano 14 Grudnia 2006 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Ale nie liczac naszej pomocy to jest sam jak palec i nikt na miejscu mu nic nie podpowie.
Patryk Urban Opublikowano 14 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2006 Dzięki wielkie Tomku. Co do pomocy to jeszcze co niedziele chodzę latać z innymi i wykłady dostaję A co do balsy to niektórzy wiedzą co się kręci. Biorę plan w niedziele na halę i mi powiedzą co i jak :wink:
Patryk Urban Opublikowano 17 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2006 No i dziś sobie troche dłubnąłem Wkleiłem stateczniki, okleiłem białą taśmą skrzydła, zrobiłem kopyto (to nie dziś) kabinka mi nie wyszła taka jak chciałem jutro będzie kolejna butelka. Pozostało przykleić lotki, okleić skrzydło, zrobić podwozie, nawinąć silnik, kupić pakiet, zamontować elektronike i popychacze :roll: Powoli się wszystko zrobi, najgorzej z pakietem...
Patryk Urban Opublikowano 18 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zanudze was tymi fotkami... Jeszcze ostatnia fotka zanim okleje lotki. Ach jak ten serek mi się podoba Wstawiona półka na serwa i popychacze.
Motylasty Opublikowano 18 Grudnia 2006 Opublikowano 18 Grudnia 2006 No No No, widzę iż coraz lepiej sztuka modelarzenia Ci Patryku wychodzi.
alchemique Opublikowano 18 Grudnia 2006 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Teraz to czekamy juz na filmiki z oblotu a nie fotki!
Tomek Opublikowano 18 Grudnia 2006 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Korcze Patryk idzie ci to jak bulka z maslem
Patryk Urban Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2006 Coś dawno fotek nie wstawiałem Teraz końcowy kamuflaż. Dzięki Zbyszku za zdradzenie metody 'promyczkowej' :sunny: :thumleft:
zbig471 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Miło , że wspominasz. Ale po to to robię ,zeby Twoje modele i Twoja praca cieszyły jeszcze bardziej. W takim tempie , to niedługo i j będę się mógł od Ciebie czegoś nauczyć. "Szkoda " , że te promyczki są żółte,bo czerwone byłoby lepiej widać , a żółty dół też by się sprawdził. Niemniej i tak jestem zaskoczony tempem i jakością prac .Mógłbym strawestować pewien slogan reklamowy : "ładna taśma doda Ci skrzydeł" jak sądzisz ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.