toro1969 Opublikowano 27 Maja 2013 Opublikowano 27 Maja 2013 Witam !! kupiłem niedawno synowi Buggy 1:8 ( stary model ale chyba niezniszczalny mechanicznie -- wszystko tak masywne , że wytrzyma niejedną wywrotkę i zderzenie z twardą przeszkodą podczas nauki jazdy syna ) niestety podczas ostatniej jazdy samochód po wypieciu zasilania z serwa zmienił się w łódzi podwodną i zaparkował w sadzawce, mimo szybkiego wyjęcia silnik zgasł i pociągnął wodę do silnika. efekt uszkodzony korbowód. teraz prośba do forumowiczów może ma ktoś korbowód lub cały silnik ( do remontu lub uszkodzony ) OS MAX 21 RZ lub RG dzięki
Paweł Prauss Opublikowano 27 Maja 2013 Opublikowano 27 Maja 2013 A to ten uszkodzony korbowód? Wygląda dość dobrze...
skraf Opublikowano 27 Maja 2013 Opublikowano 27 Maja 2013 Popytaj w sklepach modelarskich (OLPEN, ABC-RC itp) czy mogą taką część ściągnąć od producenta. Tłok z tuleją też niczego sobie
buwi777 Opublikowano 27 Maja 2013 Opublikowano 27 Maja 2013 Wszystkie części do OSMaxa w http://towerhobbies.com/ - wysyłka i w PL w 5 dni - małe części bez urzędu Celnego
AndrzejC Opublikowano 27 Maja 2013 Opublikowano 27 Maja 2013 Żeby uszkodzić motor po wodowaniu, to trzeba mieć dużego pecha. nawet w naszych łódkach niezbyt często się to zdarza. Moim zdaniem nie mogłeś odpalić silnika ponieważ był zalany wodą. I sprawiał wrażenie, że jest uszkodzony. Na wysuszenie motorka są proste sposoby. Jeżeli to jest ten korbowód ze zdjęcia , to ja nie widzę większych szkód. spróbuj złożyć ten silnik z powrotem i odpal. Moim zdaniem uruchomisz go bez problemu A.C.
skraf Opublikowano 27 Maja 2013 Opublikowano 27 Maja 2013 Kiedyś jak do silnika dostało się nam trochę wody, to odkręciliśmy świecę i chwilę z palca nim pokręciliśmy, aż naszym zdaniem całość wyprysnęła
toro1969 Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Opublikowano 27 Maja 2013 witam ponownie !!! dzięki za wszystkie odpowiedzi , znalazłem na stronie osengine takie części jakie pokazałem na zdjęciach ale to może trwać bardzo długo wiec pomyslałem ,że może na forum znajdę bliżej . może ktos ma wiedzę ,że do takiego silnika będzie pasował inny korbowód ?? mój korbowód wygląda jak po tornado ( zdjecia to nowe części ). pozdrawiam
Paweł Prauss Opublikowano 27 Maja 2013 Opublikowano 27 Maja 2013 Łoj, tyn to ni mioł szczynścia... Wygląda mi na to, że i tuleja dostała za swoje, a być może i karter?? Żeby coś dopasować z innego dobrze byłoby znać średnicę otworów i ich rozstaw.
AndrzejC Opublikowano 29 Maja 2013 Opublikowano 29 Maja 2013 No to miałeś pecha. Pierwsze wodowanie i po motorku Mi to się zdarzyło ze trzy razy, ale w okresie jakichś trzydziestu lat . sprawdź czop na wale, bo po takiej awarii też mógł się skrzywić. I nie pozostaje nic innego jak czekać na oryginalne części. A.C.
Rekomendowane odpowiedzi