Pietuh Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 To już trzecia wersja popularnego ongiś modelu Vladyka, zbudowany przeze mnie wieki temu jako kuter torpedowy. Pierwszą modernizację przeszedł dwa lata temu i został okrętem ratowniczym przystosowanym do wyławiania z wody modeli wodnosamolotów, lecz nie brał udziału w żadnej akcji ratunkowej Obecna wersja rakietowa powstała z inspiracji moich wnuków, które chętnie odwiedzają dziadka bo zawsze się z nimi potrafi bawić, a jego samoloty piszczą, świecą, dymią, wyrzucają spadochrony , bomby i konfetti. Wyrzutnie rakiet trochę wzorowane na wyrzutniach K.R Osa z lat 60 ubiegłego wieku. Wczorajsza próba startu rakiety, odpalanej wolno palącym się lontem zakończyła się powodzeniem. W najbliższym czasie po zainstalowaniu zdalnego odpalania próba "bojowa". Rakiety są uzbrojone w kolorowe ładunki wybuchowe. To na tyle. W przygotowaniu projekt bardziej ambitny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Kuter w akcji, zdjęcia poklatkowe bo start jest tak szybki, że na filmie mało widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Ciekawy pomysł z tymi rakietami. Interesuje mnie jak zrobisz zdalny zapłon wyzwalany aparaturą. Masz już jakiś zarys instalacji ? Fajnie byłoby gdybyś przy okazji podał jeszcze parę szczegółów odnośnie modelu typu, jaki napęd i osprzęt zastosowałeś , itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Do zdalnego odpalania po kolei kilku ładunków poza własnymi patentami z serwami i mikrowłacznikami, można stosować http://www.hobbyking...ff_Switch_.html Obsługiwany jednym niewykorzystanym kanałem (podwozia lub któryś na drążkach). Odpala do 7 ładunków pojedynczo lub salwami po dwa. Można też go używać do włączania oświetlenia. Używam go min. do odpalania różnych rzeczy w Zenobii. A pomysł uzbrojenia kutra bardzo ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 A rakieta co zatopiła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 31 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Ciekawy pomysł z tymi rakietami. Interesuje mnie jak zrobisz zdalny zapłon wyzwalany aparaturą. Masz już jakiś zarys instalacji ? Fajnie byłoby gdybyś przy okazji podał jeszcze parę szczegółów odnośnie modelu typu, jaki napęd i osprzęt zastosowałeś , itp Model to ten: http://www.sklep.mod...-mtb-67-vladyka a o wyposażeniu to nie mam co pisać bo budowany był za czasów, gdy silniki bez szczotkowe były technologią prawie kosmiczna, zdalne odpalanie mam na mikrowłącznikach sterowanych serwem, ale lepsza jest opcja którą podał Grzegorz. Załączam zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Jaki napęd zastosowałeś do rakiet ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Najmniejsze z dostępnych 1,2 i 2,5 Ns. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi