Skocz do zawartości

Karta graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!!

Proszę powiedzieć czy da się polatać w RealFlightG3,G4,5 i AeroFly Professional Deluxe na poniższych kartach i z jakimi ustawieniami.

NVIDIA GeForce GT 630M

NVIDIA GeForce GT 635M

NVIDIA GeForce GT 620M

NVIDIA GeForce GT 610M

Pozdrawiam.

Opublikowano

Na jakim proku śmigasz ?.

Ja mam do wyboru:

Intel Core i5-3317U (2 rdzenie, od 1.70 GHz do 2.60 GHz, 3 MB cache)

lub

Intel Core i3-3120M (2 rdzenie, 2.50 GHz, 3 MB cache).

Co sądzisz o nich ?.

Opublikowano

Nie wiem jakie wymagania ma ten RealFlight, ale ja AFPD zainstalowałem sobie na notebook MSI U250, taka 3-letnia padaczka. W środku siedzi procesor AMD Athlon II Neo K325 2x1,3GHz, karta graficzna Radeon HD 4225. Rozdzielczość ekranu 1366x768. System Win7 64bit. Program mam uruchomiony na pełnej rozdzielczości ekranu i detale na full, nie mam żadnych zacięć, wszystko płynnie chodzi.

Opublikowano

Na jakim proku śmigasz ?.

Ja mam do wyboru:

Intel Core i5-3317U (2 rdzenie, od 1.70 GHz do 2.60 GHz, 3 MB cache)

lub

Intel Core i3-3120M (2 rdzenie, 2.50 GHz, 3 MB cache).

Co sądzisz o nich ?.

Nie znam sie na oznaczeniach ale u mnie na laptopie z procesorem Intel T2600 2,16GHz i 2G Ramu przy 1600x1200 AFPD dziala bez zarzutu. (laptop 10letni)

Opublikowano

Nie wiem jakie wymagania ma ten RealFlight

RealFlight G4,5 - Dual Core 2.4GHz CPU, Karta grafiki z akceleracją 3D, Obsługa Pixel Shader 3.0

Czy to prawda że na Windows 7 Home Premium może pojawić się problam z kontatybilnością wymienionych gier,

brak Windows XP Mod ?.

Opublikowano

Nie mam doświadczenia z tym symulatorem, ale przez problemy z niektórymi programami użytkowymi i grami powróciłem na kompie stacjonarnym do WinXP. Generalnie nie mam czasu na gry, ale czasem lubię pyknąć jakąś misję w grze symulacyjnej lotu. Na 7 próbowałem instalować kilka gier i generalnie były jakieś faki. Albo gra się nie uruchamiała, a jak już jakaś ruszyła to po jakimś czasie była zwiecha. Na WinXP nie miałem tych problemów, a nie były to stare gry. Po za tym korzystam z programów projektowych i te również nie chodziły mi na siódemce.

jeżeli masz licencjonowany Win7 i nie chcesz z niego rezygnować, zobacz czy Twój procek obsługuje wirtualizaję, jeśli tak postaw sobie XP na siódemce i wtedy uruchom program.

Opublikowano

Na PC z win 7 professional nie ma problemu, a to o czym tu dyskutujemy dotyczy laptopa którego zamierzam kupiś.

Sprzęt jest dostępny właśnie z 7 Home Premium lub bez.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.