DonMateo Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Witam Kolegów. Jakiś czas temu dostąpiłem zaszczytu spalenia mojej tg9x opisanego w tym temacie: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/36437-turnigy-9x-porazka/. Mam kolejny problem z moją apką : Wczoraj na lotnisku zaczął mi ekran mrugać bądź mrygać ( jak kto woli ) Odłączyłem pakiet aby sprawdzić napięcie było 11,4 V więc dobre 3,8V na cele. Po podłączeniu ( o dobrej polaryzacji) nic się nie dzieje nic nie świeci. Nie mam pojęcia co się mogło stać. Może któremuś z Was się coś takiego przydarzyło? Pozdrawiam.
Linean Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 bardzo możliwy jest luz na taśmie łączącej dwie częsci obudowy lub innym łączeniu, sprawdz wszytkie wtyki i kable
DonMateo Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2013 Wtyki posprawdzane i nadal nie mam pojecia co się dzieje......
Andy1212 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Jeżeli łączenia są sprawdzone, to ja jeszcze przetestowałbym apkę na innym pakiecie zasilającym lub na oryginalnych ogniwach.
Linean Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 hmm skoro ekran mrugał a apki nie resetowalo to kwestia podlaczenia lcd jeszcze, odbiornik się nie binduje po uruchomieniu prawda?
DonMateo Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2013 A na czym polega resetowanie apki? Jeśli możesz opisz Do LCD dochodzi tylko taka "taśma" zasilająca i jest ona prawidłowo wpięta.
Wojtek Sz Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 A na czym polega resetowanie apki? Jeśli możesz opisz Twardy reset (EXIT + włącz aparaturę) puść EXIT kilka pisków z głośnika i po chwili powinna się włączyć. Masz przywrócone ustawienia fabryczne i czystą pamięć. 1
DonMateo Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2013 Robię tak i nic się nie dzieje a w jaki sposób się mogła zresetować gdy jeszcze działała wybrałem przed ostatni model i wyłączyłem ją. Gdy naciskam EXIT i ON to się nic nie dzieje. Co zrobić?
Wojtek Sz Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Mateusz aparatura pod pachę i podejdź do elektronika / serwisu który naprawił Ci aparaturę. Poproś o sprawdzenie napięć na naprawianych ścieżkach i na układach. Albo jeśli posiadasz miernik napięcia i trochę wiedzy elektronicznej to sam to sprawdzisz.
DonMateo Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2013 Chyba nie mam innego wyjścia skoro nic się nie da zrobić..... tylko czy mogła się sama zresetować?
Wojtek Sz Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Chyba nie mam innego wyjścia skoro nic się nie da zrobić..... tylko czy mogła się sama zresetować? Tych chyba za dużo w tej aparaturze, tu nie jest problem w restarcie/resecie. Ale gdzieś w elektronice ( brak zasilania) lub uwalony soft.
DonMateo Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2013 Jak wygląda proces restartu może zrobiłem to nieświadomie? Udało się Nacisnąłem EXIT i ON pokazał się napis " Restories...." nadajnik się uruchomiła i zgasła znowu. Co się dzieje?
Linean Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Może zrób wyprowadzenia pod programator i wgraj inne oprogramowanie? Próbowałeś z inną baterią?
DonMateo Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2013 Innego oprogramowania wgrać nie umiem. Czy inna bateria coś zmieni?-wątpie.
bart07 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Wgrywanie nowego oprogramowania do niesprawnej apki to jest kiepski pomysł - nie będzie wiadomo co szwankuje
Linean Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 moze ta bateria jest uszkodzona i mierząc masz normalne napiecie lecz pod obciązeniem, nawet takim malym jak w apce jest duzy spadek ?
Rekomendowane odpowiedzi