Krzysztof1102 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Witam ! kilka dni temu zakupiłem zestaw szybowca RC Pelikan Tu nasuwa sie moje pierwsze pytanie : ile taki zestaw kosztuje , uważam że lekko przeplaciłem czas na unboxing plany zostały sklejone : przeprowadzka do piwnicy troszke bałagan , ale ogarniam i zaczynam przyklejać listwy(podluznice*) do boków kadłuba juz z rozrysowanymi miejscami na wręgi: pojawia sie drugie pytanie , a mianowicie czy łoze skrzydła zrobic tak jak na planie, czy moze jednak wzmocnic je szerszym kawalkiem balsy (w oryginale jest to poprostu listewka balsowa 5x5mm) mam na mysli cos w stylu jak w toto0 lub toto1 wregi wklejone ! do wklejenia (nagięcia) listewek pod owiewkę musiałem je lekko naciąć ... mysle , ze nie osłabiłem tym konstrukcji dziobu* prace trwają ...
specyfick Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Powodzenia w budowie. To fajny model i dobrze lata. Tu masz mój wątek o tym samym modelu, może coś pomoże. http://pfmrc.eu/index.php?/topic/9300-pelikan-art-model-krosno-relacja-z-budowy-i-oblot/page__hl__pelikan__fromsearch__1
Krzysztof1102 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2013 faktycznie przepłaciłem, ponieważ za ten zestaw zapłaciłem prawie 180zł -,- ale mówi się trudno następnym razem kupię gdzie indziej... edit: łoze skrzydła zrobiłem jak w planach ... zastanawiam sie jak mozna wzmocnic kadlub pod mocowanie skrzydła na gumke -ma ktos jakies pomysly?
Krzysztof1102 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2013 efektami pracy nad pierwszą połówką skrzydła nie ma sie co chwalic -,- jednakze wiem jakie błędy popełniłem i postaram sie zrobic drugą połówke duzo lepiej :> jest to moje 1 skrzydło tego typu ( oprucz jaskółki ) a skoro juz wspomniałem o jaskółce to az zal mi nie dodac ze wygrała ona moje pierwsze zawody
Rekomendowane odpowiedzi