Krzysztof1102 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Witam ! kilka dni temu zakupiłem zestaw szybowca RC Pelikan Tu nasuwa sie moje pierwsze pytanie : ile taki zestaw kosztuje , uważam że lekko przeplaciłem czas na unboxing plany zostały sklejone : przeprowadzka do piwnicy troszke bałagan , ale ogarniam i zaczynam przyklejać listwy(podluznice*) do boków kadłuba juz z rozrysowanymi miejscami na wręgi: pojawia sie drugie pytanie , a mianowicie czy łoze skrzydła zrobic tak jak na planie, czy moze jednak wzmocnic je szerszym kawalkiem balsy (w oryginale jest to poprostu listewka balsowa 5x5mm) mam na mysli cos w stylu jak w toto0 lub toto1 wregi wklejone ! do wklejenia (nagięcia) listewek pod owiewkę musiałem je lekko naciąć ... mysle , ze nie osłabiłem tym konstrukcji dziobu* prace trwają ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Powodzenia w budowie. To fajny model i dobrze lata. Tu masz mój wątek o tym samym modelu, może coś pomoże. http://pfmrc.eu/index.php?/topic/9300-pelikan-art-model-krosno-relacja-z-budowy-i-oblot/page__hl__pelikan__fromsearch__1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof1102 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 faktycznie przepłaciłem, ponieważ za ten zestaw zapłaciłem prawie 180zł -,- ale mówi się trudno następnym razem kupię gdzie indziej... edit: łoze skrzydła zrobiłem jak w planach ... zastanawiam sie jak mozna wzmocnic kadlub pod mocowanie skrzydła na gumke -ma ktos jakies pomysly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof1102 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 efektami pracy nad pierwszą połówką skrzydła nie ma sie co chwalic -,- jednakze wiem jakie błędy popełniłem i postaram sie zrobic drugą połówke duzo lepiej :> jest to moje 1 skrzydło tego typu ( oprucz jaskółki ) a skoro juz wspomniałem o jaskółce to az zal mi nie dodac ze wygrała ona moje pierwsze zawody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi