Jump to content

pawel0192

Modelarz
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Skąd
    Lubin
  • Zainteresowania
    modelarstwo, pirotechnika
  • Imię
    Paweł

Contact Methods

  • GG
    23245745
  1. witam, mam pytanie w jaki sposob mozna podlaczyc taśme led 12V do odbiornika aby mozna bylo ja wlaczac na aparaturze, a nie w modelu przed startem. i czy potrzeba osobnego zasilania czy wystarczy jeden Lipol? szukalem troche na forum, widzialem model robertusa X-shuttle i to mnie zachęcilo do tego oswietlenia. (posiadam lipo 3s 1200mah)
  2. wszystko podłaczylem poprawnie. poczytalem troche na forum i sprawdzilem wszystkie mozliwe kombinacje jakie byly podane na stronach i noc nie dzialalo. jedyne rozwiazanie to uszkodzony odbiornik(chyba) jak sie zworke do bindowania włoży odwrotnie też bedzie działać?
  3. robiłem wszystko dokladnie pokolei i nic
  4. witam, posiadam caly zestaw aparatury turnigy 9x mode 2 z hobby kinga i problemem jest to że gdy chce bindować to podłaczam najpierw zworke w kanal bind i potem zasilanie 1200mah 3s przez regulator i lampka ani nie swieci ani nie miga. gdy podłaczam do tego serwo to orczyk tak jak zawsze po podlaczeniu dostaje taki impuls energi i sie rusza to zasilanie jest. wiec o co chodzi? może być odbiornik przepalony?
  5. teraz mam juz wszystko zaizolowane i od samego poczatku byly
  6. nie no znowu nie rozumiem, podlaczylem dzisiaj nowy regulator ten sam co na filmie przez pierwsze 5 minut dzialal normalnie, potem odlaczylem go i chwile potem znowy podlaczylem i jest to samo co na filmie. prosze pomozcke bo kompletnie niewiem o co chodzi.
  7. Witam, chciałbym zamontować ten oto zestaw odwróconego montażu do mojego silnika ray c2830/09 lecz aby to zrobić trzeba odkręcić imbusowym kluczem śrubke która trzyma oś. Kiedyś próbowałem to odkręcać ale było tak mocno zakręcone że klucz zaczął się ślizgać na niej. Czy jest na to jakiś sposób? Czy już tego nie odkręce.
  8. Założyłem ponieważ wiedziałem że i tak po 20 próbach nie zadziała więc nie mam się czego obawiać i nie było na wysokich obrotach, a po drugie założyłem bo na filmie nie było by widać o co chodzi.
  9. Mam kolejny problem Ostatnio regulator działał normalnie, ale gdy go uzywałem pewnego razu poleciała smuga dymu i właśnie jest tak jak przedstawia ten film: http://www.youtube.com/watch?v=CE89J3pEaC0 Czy można coś na to poradzić czy już jest do wyrzucenia. Proszę o pomoc
  10. gdy podlaczam go do odbiornika nic sie nie dzieje ale zasilanie jest
  11. Witam mam problem z regulatorem: https://www.google.p...tml%3B565%3B414 podłączonym do silnika: http://www.sklep.mod...2830-09-pelikan i do baterii: http://www.sklep.mod...ray-g3-air-pack regulator był zamówiony z hobbyking wiec jest dobry.
  12. Jak kupowałem silnik to sprzedawca dał mi te do zestawu
  13. to do mojego rwd-5 ktory ma miec okolo 300-400g pasowalo by jakie smiglo http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?k205,latajace-smigla-lopaty-kolpaki-piasty-smigla-elektryczne bo zamawiam z tej strony to zebym nie placil za przesylke kilka razy. bo w domu mam jakies 3 alw terqz nie mam mozliwosci ich pokazac, to jak bd w domu zrobie zdj i zobaczycie czy sa odpowiednia.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.