darkarll Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 To co mi sie najbardziej podobało w moim , to praca silnika http://www.youtube.com/watch?v=m2zprudwHO8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0n4ld1 Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Faktycznie - ładnie chodził to był właśnie DA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 No nie , wspomniany wyżej ZDZ 80 RV-j z tłumikiem JMB tym o średnicy 8cm , to był pierwszy latający RAVEN z ARTEXU , opisany zresztą w tym dziale i jeszcze jeden filmik żeby zmobilizwać kolegę do szybszej budowy , naprawdę nieźle to latało . http://www.youtube.com/watch?v=U5vhRoGGYb0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Filmik mi znany od długiego czasu. Model byłby gotowy juz dawno temu lecz oprócz budowania modelu prowadziłem zajecia z mlodymi pilotami i latałem w ramach szkolenia do ATPL (A) wiec niewiele czasu na budowe. Ten silniczek z linku kolegi r0n4ld1 wydaje sie bardzo fajny. jutro mam zamiar skończyć druga cześć steru wysokosci. Mam pytanie ile ważyl RAVEN z filmu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0n4ld1 Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Darek, super latało, tyle że to Ty tym latałeś to jak miało niby latać? Kolegę zmobilizuje do szybszej budowy a nas do bardziej intensywnego ćwiczenia No cóż, może zamienię sobie 50cc na 80cc..? Będę z uwagą śledził temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Nie pamietam dokładnie , chyba nie całe 11 kg , dokładałem w międzyczasie dym i waga się zmieniała , a jeśli chodzi o silnik to zastanów się nad DLE 85 , tyle że jak to z prototypami bywa pewnie niedługo wyjdzie wersja V2 pozbawiona jakiś tam wad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Do wyposazania RAVENa jeszcze troche czasu uplynie wiec mam go troche na zastanowienie sie nad wyposazeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 20 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Budowy ciag dalszy: skonczone obie polowki steru wysokosci i pomiar wagi lewa połówka lżejsza o 10g Waga w tym stanie pokazała 3.33 Kg to wg mnie dobry wynik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam 10 Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Krzysiu, Najładniejsze malowanie jest to od Darka Sobaszka. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 21 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Takie bedzie w drugim zestawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 1 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Czy któryś z kolegów mial w łapkach to serwo http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=65_457_458&products_id=14114 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Wykorzystując wolna sobote posiedziałem troche przy RAVENie i oto efekt: waga całości w tym stanie to 3.8 Kg Jako że to model testowy to do pokrycia uzyje koverallu bo akurat w pracowni sobie lezy wiec wykorzystam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Czekam niecierpliwie na efekt końcowy Zapowiada się ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Narazie jestem bardzo zadowolony z efektów pracy, jak tak dalej pójdzie to model ARF bedzie wazył tyle co ARF 2.2m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 PS. Jak już jesteśmy przy laminatach, to Kazik się chciał zapytać o obiecane podwozie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 6 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Niech Pan Kazik poda mi wymiary podwozia na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 8 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Dalsze postepy przy RAVENie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 19 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Dziś wykonałem lotke : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 23 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 W wolnym czasie dokończyłem skrzydło: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0n4ld1 Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Czy ta lotka nie powinna być nieco dłuższa i odrobinę szersza? Wydaję mi się, że powinna zaczynać się gdzieś w połowie obecnej odległości kadłub-lotka. W tej postaci może nie domagać w wolnym 3d. Może być problem w zawisach... Generalnie moim zdaniem za mała powierzchnia lotki jak na tego typu model i zawiasów na lotce (nawet takiej małej) trochę jakby mało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi