idfx Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Witam ! Zastanawiam się nad zakupem kontrolera Safe2Fly. W skrócie jest to zestaw nadajnika montowanego w modelu i odbiornika wydającego komunikaty głosowe, który trzymamy ze sobą w trakcie lotu. Zestaw ma zasięg około 600 metrów, nadajnik w modelu waży 10 gramów. Pracuje na częstotliwości 433 lub 915 MHz, podobno nie zakłóca odbiornika lub zestawu FPV. Przesyła nam informację o prądzie do 100A, alarm o niskim napięciu pakietu (30,20 lub 10% pozostałej pojemności baterii), niskim napięciu na odbiorniku i posiada wysokościomierz z możliwością zaprogramowania ostrzeżenia o wysokości. Więcej informacji tutaj: http://www.wireless-copilot.com/ Cena nie należy do najniższych $79.99 Czy ktoś ma rozeznanie czy jest to warte ceny, czy są podobne do zakupienia lokalnie w niższej cenie i czy w ogóle się takie gadżety przydają ? Poproszę o wskazówki. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Pewnie, że może Tańsze i w sumie jak dla mnie lepsze niż jakieś gadające pudełko. Jak już bym miał orientacyjne ostrzeżenia o osłabnięciu zasięgu to bym dopłacił drugie tyle Dzięki za wskazówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Pewnie, że może Tańsze i w sumie jak dla mnie lepsze niż jakieś gadające pudełko. "Gadające pudełko" to nie taka zła rzecz. Odrywanie wzroku od modelu i śledzenie informacji na wyświetlaczu w trakcie lotu, to nie jest najlepszy pomysł, zwłaszcza jeśli model jest na granicy widoczności bo akurat fajnie nosi, a my stoimy w pełnym słońcu (LCD ma czytelność taką sobie). Jeśli o mnie chodzi to do takich rzeczy jak wysokość, napięcie czy vario wolałbym gadaczkę zamiast wyświetlacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi