wapster89 Posted July 1, 2013 Share Posted July 1, 2013 Jeśli dobrze rozumiem to przy stosunku ciągu statycznego do wagi modelu 1:1 i większym, model powiniem mieć zdolność do "zwiśnięcia" w powietrzu, na tej podstawie podejrzewam jakiś problem u siebie... Model gotowy do lotu waży 350g: depronowy MIG-29, pakiet turnigy 1000mAh 3S, ESC MAG8 18A, odbiornik HK 6CH, silnik EMAX CF2812 do tego piasta PropSaver i śmigło GWS 7x3,5. Jeśli trzymam model pionowa, za dziób i dam pełne obroty to czuje zdecydowane "zmniejszenie wagi" modelu ale nie wychodzi to na zero. Wydawało mi się że ten silnik z tym śmigłem powinien uzyskąc te 350g ciągu statycznego. Poprawcie mnie jeśli się w którymś miejscu mylę. Z góry dzięki za pomoc P.S. MIG na razie wzbił się w powietrze tylko raz, przy dość porwistym wietrze, w miare sobie radził jak na takie warunki, czekam na poprawę pogody i zobacze jak się zachowa przy bezwietrznej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
komar1967 Posted July 1, 2013 Share Posted July 1, 2013 Nie wiem na ile wiarygodne są te dane: http://www.headsupho...Motor-E-505.htm ale pozwolą Ci się zorientować jakie ciągi uzyskuje się z wymienionymi tam śmigłami (tabelka). Jak brakuje Ci ciągu to spróbuj założyć śmigło o większym skoku np. APC 7x4 lub 7x5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Autsajder1983 Posted July 1, 2013 Share Posted July 1, 2013 2812 Spokojnie da rade 7x5. W Esa często stosuje się ten silnik ze śmigłem 8x4 (GWS) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wapster89 Posted July 2, 2013 Author Share Posted July 2, 2013 Czułem, że to jednak wcale nie jest tak jak być powinno, z moich szacunków wynikało, że ten zestaw powinien spokojnie dać większy ciąg i dziś się to potwierdziło. Założyłem regulator kolegi i silnik od razu ożył, znalazły się te brakujące gramy ciągu. Teraz tylko pytanie co jest nie tak z moim regulatorem, że udaje, że działa poprawnie a nie jest w stanie wycisnąć maksimum mocy z silnika? Zaprogramowany raczej poprawnie, chociaż nie jestem pewien timingów... czy ich złe ustawienie może dawać takie objawy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts