Kalix Opublikowano 2 Lipca 2013 Opublikowano 2 Lipca 2013 Witam, chciałem sobie przedłużyć kabelki od Emax'a 2812, po ucięciu starych złączek i zamontowaniu nowych kabelków silniczek się nie odezwał, po podłączeniu bezpośrednio starych przewodów do regla też nic. Co może być przyczyną?
darqo Opublikowano 2 Lipca 2013 Opublikowano 2 Lipca 2013 Regiel sprawdziłeś?, teoretycznie nic nie powinno się stać.
Kalix Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Opublikowano 2 Lipca 2013 tak sprawdziłem, daje prąd, ale na przewodach od silnika już go nie ma
Radosny Opublikowano 2 Lipca 2013 Opublikowano 2 Lipca 2013 może podczas lutowania przewodów spalileś izolację na którejś nitce? a czy przed lutowaniem zdjąłeś powłokę lakieru z przewodów?
Kalix Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Opublikowano 2 Lipca 2013 heh i odezwała się moja nie wiedza, nie wiedziałem, że na przewodach jest lakier, wielkie dzięki Radosny, już bałem się, że będę musiał kupić nowy silnik.
robertus Opublikowano 3 Lipca 2013 Opublikowano 3 Lipca 2013 Każda niteczka jest pociągnięta lakierem. Gorąca lutownica powinna sobie z tym poradzić. Musisz wszystkie polutować bo inaczej nie będzie poprawnie działać
Furilion Opublikowano 3 Lipca 2013 Opublikowano 3 Lipca 2013 Ja zawsze jak lutuję wtyczki lub kable razem ze sobą, najpierw ocynowuję żyły obu przewodów, a potem dopiero je łączę. Tak jak powiedział Robertus, temperatura lutownicy wypali tą powłoczkę i wszystko będzie cacy. Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żeby z winy tak zrobionych połączeń coś mi nie działało .
Kalix Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Opublikowano 3 Lipca 2013 akurat tutaj się okazało, że chyba mam za słabą lutownicę i nie wypaliło, pomogło dopiero potraktowanie papierem ściernym
Rekomendowane odpowiedzi