Kalix Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Witam, chciałem sobie przedłużyć kabelki od Emax'a 2812, po ucięciu starych złączek i zamontowaniu nowych kabelków silniczek się nie odezwał, po podłączeniu bezpośrednio starych przewodów do regla też nic. Co może być przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Regiel sprawdziłeś?, teoretycznie nic nie powinno się stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalix Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 tak sprawdziłem, daje prąd, ale na przewodach od silnika już go nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosny Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 może podczas lutowania przewodów spalileś izolację na którejś nitce? a czy przed lutowaniem zdjąłeś powłokę lakieru z przewodów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalix Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 heh i odezwała się moja nie wiedza, nie wiedziałem, że na przewodach jest lakier, wielkie dzięki Radosny, już bałem się, że będę musiał kupić nowy silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Każda niteczka jest pociągnięta lakierem. Gorąca lutownica powinna sobie z tym poradzić. Musisz wszystkie polutować bo inaczej nie będzie poprawnie działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furilion Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Ja zawsze jak lutuję wtyczki lub kable razem ze sobą, najpierw ocynowuję żyły obu przewodów, a potem dopiero je łączę. Tak jak powiedział Robertus, temperatura lutownicy wypali tą powłoczkę i wszystko będzie cacy. Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żeby z winy tak zrobionych połączeń coś mi nie działało . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalix Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 akurat tutaj się okazało, że chyba mam za słabą lutownicę i nie wypaliło, pomogło dopiero potraktowanie papierem ściernym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi