Skocz do zawartości

Jaki żyroskop do heli 450?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamiar zacząć zabawę z helikopterami, nie miałem wcześniej bliższej styczności z nimi poza oglądaniem ich w locie.

Moje pytanie odnosi się do żyroskopu bo nie za bardzo wiem, który wybrać. Pod uwagę biorę dwa popularnego HK 401B AVCS lub Turnigy TR302-AD oczywiście też z HK, którego byscie polecili?

Opublikowano

Assan GA-250 małe, programowane z aparatury i bardzo dobrze trzyma ogonek oczywiście nie zapomnij o szybkim serwie ogonowym.

Opublikowano

W heli zasada jest jedna możesz zakupić tani żyroskop z dobrym serwem ale to nie będzie to ogon może i będzie stał w miejscu ale jednak dryfy będą używane żyroskopy nie są już drogie i sądzę że wydatek rzędu około 200zł na GY-401 do tego serwo S9257 (używane 100-130) byłby najlepszym rozwiązaniem. Raz ustawisz i zapominasz o dryfowaniu, rybkowaniu, przestawianiu czy innymi cyrkami z ogonem stoi jak wmurowany a ty możesz skupić się na lataniu an nie na walczeniu z ogonem.

Przerabiałem już wiele modeli żyroskopów i sklasyfikuje je tak.

miejsce:

1.Gy-401

2. Ga-250

3. Telebee (symbolu nie pamiętam)

4. Walkera GX02

4. HK-401

5. Walkera WK-G011

6. Walkera WK-G006

Opublikowano

Teraz kiedy większość przesiada się na FBL na rynku wtórym sporo jest niezłych używanych żyroskopów. Polecam Aign GP790 lub GP780, lub Futabę GY401, a uznawany za najlepszy żyroskop do helików z flybarem jest Spartan Quark.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.