danylotnik Opublikowano 10 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 naucz się czytać ze zrozumieniem, i posłuchaj rady tych co troche więcej wiedzą Dobre sobie Widze ze tutaj wszyscy powazni jak na pogrzebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Model już prawie na ukończeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Dzisiaj ciąg dalszy budowy. Oto efekt dzisiejszej pracy. Jakie zastosować bowdeny, mam te pomarańczowe z białą rurka i pretem w srodku lecz nie wiem czy nie będe za ciężkie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ile waży u Ciebie oklejona konstrukcja ? Jaką folią oklejałeś ? Według mnie jeśli boweny będą co jakiś kawałek przymocowane na sztywno to wystarczy że zastosujesz białe+pręt. Ja mam tak we wszystkich moich modelach, i nie mam żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Mam zamiar dzisiaj okleić jeszcze kadłub wiec zważę calosc i podam. To co jest obklejone z częściami nieobklejony wazy około 130g. Wiec mysle ze w 200g z całościa sie zmieszcze.Folia to oracover transparent. Model oklejony Model oklejony i zainstalowane dwa serwa z bowdenami (pomarańczowy pancerz i biała rurka z prętem.) Waga całego oklejonego modelu z dwoma serwami wynosi około 150-165g. Zwazyłem całość czyli oklejony model pakiet silnik regiel odb i dwa serwa owiewka i górna klapka- waga około 400g.(brakuje jeszcze napedu lotek i podwozia).Do lotu powinno wyjs około 430g. Duzo bym zyskal gdybym miał lzejszy odbiornik teraz latam na standardzie który wazy 35g i regiel 25A który wazy około 30g.Ale model miejmy nadzieje bedzie latal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Mam problem z obkurczeniem butelki na kopycie , do kabinki . Butelke z jednej strony obkurcza sie ładnie a z drugiej zawija sie i nie obkurcza sie do konca. Moja nieskuteczna metoda wyglada tak ze odcinam kawałek butelki w miejscu nakretki wsadzam kopyto i zaczynam obkurczać , uzywam 2l butelek po lifcie. Jak Wy to robicie.??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Jak Wy to robicie.??? użyj magicznego " szukaj" ja i nie tylko opisywałem to z 5 razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Sposób już znam no i juz cos mi wyszło lecz nie jest to takie jak bym chciał jak narazie to nie mam więcej butelek, moze jutro cos sie uda opróżnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 jak byś dobrze znalazł to tam jest opisany sposób który na 100% się sprawdza i nie dzieją się opisywane przez ciebie defekty. Jest jedna sztuczka której nei zrobiłeś, ale może nie mam aż tak dużego doświaczenia jak ................... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 cześć. Kopyto w butelce nie może być luźne. Musisz je zaklinować porządnie. Wtedy sprobuj. Popróbuj jeszcze na innych butelkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udało mi się zrobić moja pierwsza w życiu owiewkę no i musiałem nacieszyć oczy i złożyć całość do kupy..Ta czerwona taśma jest tylko tak na chwile, bo nie dość ze mi się skończyła to jakoś kiepsko się klei. I co o tym sądzicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 A jednak moje przypuszczenia się potwierdziły na jakim speedzie się wzorowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Prezentuje sie bardzo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 motyl, No chyba sam wiesz na jakim A tak właśnie oblatałeś swojego speeda?? A dla leniwych polecam również ten linka jak zrobić kabine. http://strony.aster.pl/robertg/a_kabina.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 A tak właśnie oblatałeś swojego speeda?? hmmm którego ?? 1,2,3,4 ?? Ten na którym się wzorowałeś to pierwszy, który zginoł przez aparature ale nalatać swoje nalatał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 A czy w tym pierwszym speed'e montowałeś podwozie?? Mam troche obaw co do montowania podwozia bo zbytnio nie mam warunków na łączce do lądowania z podwoziem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Podwozie zamontuj i daj duze kolka, napewno sie znajdzie kawalek na ktorym uda sie wyladowac. Start z reki a pozniej ladowanie na trawie. Zatrzymuje sie prawie odrazu a powozie i konstrukcja cala (ja tak latam magic'iem). Szkoda ze niezrobiles tej klapki na przod niezrobiles. Model wyglada jakby mu czegos brakowalo, tak jakby nie akrobat. A pozatym ladnie wyszlo wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Jutro będe kombinował z podwoziem ....A co do klapki to zawsze można zrobić nową , ta jest zdejmowana. Chodzi Ci oczywiście o "pełną" klapkę jak model po oblocie będzie cały to zrobie nowa .A tak przy okazji waga modelu z calym osprzętem bez podwozia wynosi 420g więc mysle ze nie tak żle. W weekend jak pogoda pozwoli będzie oblot i na pewno będzie filmik :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 19 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Tak wygląda skończony model gotowy do lotu.Waga do lotu to 450g Dzisiaj miałbyć oblot lecz pogoda nie pozwoliła....moze jutro się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 bardzo (estetyczne) kółka ps nagraj oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.