Marek_Cm Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 W tym watku bede przedstawiac budowe nowego modelu o nazwie Energy 3D - projekt wlasny. Bedzie to kontynuacja modelu z tego watku. Model bedzie troche zmodyfikowany, grubszy profil, powiekszony kadlub na zamocowanie wiekszego zbiornika, bardziej agresywne stery. Wstepne dane: Rozpietosc: 920 mm Dlugosc: 860 mm Waga: 850 gram (bez paliwa) Silnik: ASP 15 (2.5 cm) Serwa: Tower Pro SG-90 Odbiornik: standart hiteca Zasilanie: li-pol + BEC Zbiornik paliwa: 110 ml Narazie mam opracowany plan modelu, mialem zamiar wycinac elementy na laserze, ale zrezygnowalem z tego pomyslu i zaczolem budowe skrzydla tzn wzorniki zeberek to by bylo narazie tyle, w poniedzialek przyjda materialy to biore sie ostro do pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Czy mógłbyś udostępnić plany. Znowu zapowiada się wspaniały funfly. :mrgreen: Powodzenia :!: :!: :!: :!: :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 a czego więcej potrzeba podstawowe wymiary są napisane zdjęcia też są ładne potrzebna jest tylko kartka i narysować ja przynajmniej tak robie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 PLANY UDOSTEPNIE JAK SKONCZE MODEL czyli tak do konca stycznia, beda plany + poradnik jak wszystko zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Materialy na model przyszly to wziolem sie ostro do roboty. Narazie mam wstepnie sklejone skrzydlo. Efekt mojej dzisiejszej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 fajna piłka włośnicowa gdzie i za ile takową można kupić? p.s. ciekawe jakby latał na mvvs 3,5ccm z czarną rurą ( takiego mam i jeszcze asp 46 ale to troche inna klasa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 fajna piłka włośnicowa gdzie i za ile takową można kupić? p.s. ciekawe jakby latał na mvvs 3,5ccm z czarną rurą ( takiego mam i jeszcze asp 46 ale to troche inna klasa) ta pilka ma wiecej lat niz ty a mozna kupic w sklepach z narzedziami - obi, praktiker, a cena chyba nie wyzsza niz 20 zl a jak by latal na mvvs 3.5ccm to nie wiem, bo nie mam owego silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Marek juz cię lubię za umiejętność posługiwania się 'laubzegą" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 ciekawe jakby latał na mvvs 3,5ccm z czarną rurą To sa silniki bardzo wysokoobrotowe i nie nadaja sie do modeli typu fun fly. Wiec to raczej nie jest "to". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 11 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Dzisiaj nakeilem natarcie i splyw Gotowe skrzydlo prezentuje sie tak Dodane (piatek): Zaczolem robic tez kadlub. Narazie mam przednia czesc ze sklejki Dodane (sobota): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Znowu troche podlubalem. Chyba nie wyglada to tak zle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 No bardzo ładnie wyglada. Pisze sie na plany tego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Sklejona, oszlifowana przednia czesc kadluba wyglada tak Zaczolem budowac stateczniki, narazie poziomy jeszcze na desce montazowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Ed wszystko pięknie ale chyba czas kupić szpilki, niekoniecznie modelarskie Trochę podziurawiłeś ten statecznik tymi gwoździkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 ...a i otworki do ażuru też wierciłbym przy linii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Ja tam wole gwozdzie niz szpilki, latwiej sie je wbija do deski montazowej. Dziure po gwozdziu mozna zawsze przejechac odrobina szpachlowki i nie bedzie poznac ...a i otworki do ażuru też wierciłbym przy linii Nie rozumiem :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 ...chodzi o te kilometry do linii :wink: Ale to już Twoje 'Laubzegowanie' Szpilka materiału nie osłabia i szpachlować nie trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Cytat: ...a i otworki do ażuru też wierciłbym przy linii Nie rozumiem :? Chodzi o to, że jak nawiercisz otwór przez, który wkładasz piłkę bliżej linii to będziesz miał mniej cięcia. Podziwiam twoją cierpliwość przy wycinaniu ażuru w sklejce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 od otworu do lini to mam jedno machniecie pilka Dodane (wtorek): Ciag dalszy dlubania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 18 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Model jest na ukonczeniu. Zrobic kabinke, okleic, wszystko zamontowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.