Goju Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Witam. Zaczynam dopiero z modelarstwem i posiadam aparaturę REELY 2,4 GHz jednak nie mam do niej odbiornika... Czy będzie ona działać z jakimś innym odbiornikiem 2,4 GHz? W załączniku zdjęcie aparatury. Znalazłem jeszcze takie informacje: http://www.conrad.de...age-24-G-01T-VI Czy ten odbiornik: http://allegro.pl/kontroler-et-rc-unit-do-lama-5-reely-2-4-ghz-i3373294541.html będzie pasować??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Kupiłem tą aparaturę używaną. Pół roku jej używam już z 3 modelem i nie narzekam. Latałem nią na 250-300m. Ważne ustawienie anten 90 stopni i najbardziej wyprostowanych. Odbiornik mam taki http://www.conrad.pl...onrad&pi=208553 Odbiornik występuje z tym samym oznaczeniem (2.4G-03R) również pod logiem Modelcraft. Ten z allegro to kontroler do heli, samolotem nie polatasz na tym ale z aparaturą chodzić powinien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Znalazłeś w końcu ten odbiornik? Ja obecnie próbuję się dowiedzieć od Conrada jaki odbiornik będzie pasował do tego radia (moje jest pod marką Modelcraft, poza tym identyczne) ale chyba sami nie wiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Piotr. Jeżeli masz w środku moduł nadawczy jak poniżej, to na pewno ten odbiornik, który podałem w poprzednim poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Dzięki, muszę w takim razie gada rozkręcić i zobaczyć co się kryje w środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Dziekuję ponownie, mam identyczny moduł z tym samym oznaczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Kupiłem ten odbiornik: http://www.conrad.pl/Odbiornik-6-kana%C5%82owy-2,4-GHz-Reely.htm?websale8=conrad&pi=208553 niestety, nie chce się zbindować. Czy ktoś może podać procedurę bindowania? Idę wg. instrukcji, ale odbiornik i nadajnik się nie widzą nawzajem. Pamiętam, że jak pierwszy raz bindowałem to radio po kupieniu kilka lat temu też nie mogłem zbindować, i wtedy zrobiłem coś nie wg. instrukcji i poszło (nie pamiętam co). W internecie podają, że trzeba trzymać przycisk PDM na nadajniku w momencie włączania, ale to też nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Ja odkupiłem już zbindowany komplet i jeszcze nie miałem potrzeby bindować. Kiedyś znalazłem taką instrukcję: "W chwili dostarczenia do użytkownika odbiornik i nadajnik są do siebie przypisane. Jeżeli jednak zaistnieje sytuacja w której odbiornik nie będzie reagować na sygnały nadajnika, może zajść konieczność ponownego ich do siebie przypisania. W tym celu należy: - Umieścić nadajnik i odbiornik w odległości nie przekraczającej 1 metra. - Przytrzymać przycisk odbiornika przez ok 2 sekundy. - Zwolnić przycisk kiedy dioda kontrolna na odbiorniku zacznie szybko migać. - Należy nacisnąć przycisk PDM i przytrzymując go włączyć nadajnik. - Zwolnić wciśnięty przycisk PDM i ponownie krótko go nacisnąć. - Dioda na odbiorniku powinna zapalić się światłem ciągłym sygnalizując prawidłowe przypisanie do siebie nadajnika i odbiornika. - Po przypisaniu należy sprawdzić zasięg oraz funkcje modelu." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Dzieki, jestes nieoceniony, zadzialalo! Te kroki sa jednak istotnie rozne od tych z instrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Już myślałem, że z tym odbiornikiem wprowadziłem Cię w błąd. Uff... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi