bart07 Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Lekarz, TKC - Kolega chciał NARYSOWAĆ szablon ze współrzędnych. EXCEL nie jest programem graficznym. Nie róbcie gościowi wody z mózgu, bo się was jeszcze posłucha. Oczywiście, jak skalibrujesz x i y to coś wyjdzie. W cadzie SPLINE nie jest kanciaste, kanciasta jest polilinia (którą notabene proponowałem) ale nic nie szkodzi przekształcić ją w splajna. Offsety, dziury - wszystko b. proste, a najważniejsze - precyzyjne i takie jak chcemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 W turbocad są gotowe do użycia funkcje splajn i bezier. Oczywiście można obrysować prostymi. Jak temat pokazał można skomplikować nawet proste rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TKC Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 (edytowane) Lekarz, TKC - Kolega chciał NARYSOWAĆ szablon ze współrzędnych. EXCEL nie jest programem graficznym. Nie róbcie gościowi wody z mózgu, bo się was jeszcze posłucha. Oczywiście, jak skalibrujesz x i y to coś wyjdzie. bart07 a co ja tutaj napisałem?: Wracając jednak do tematu: - Wykreślanie profilu w excelu to dla mnie utopia, do tego służą inne programy cad, graficzne, specjalizowany software modelarski itd... Pozdrawiam Tomasz edit: @sławekmod: od razu skomplikować - pokazać jak można wykorzystać dostępne i często wykorzystywane w 1% lub niedoceniane narzędzia, w sposób niekonwencjonalny Edytowane 27 Lipca 2013 przez TKC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi