awiator98 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Witam Od tygodnia "walczę" z regulacją głowicy i ogona w tym heli. WYPOSAŻENIE : silnik oryginalny copterowski regulator oryginalny copterowski system flybarless cx3x900 serwo ogonka funsonic klon futaby serwa na tarczy corona DS 919MG odbiornik fr sky 8ch z telemetria Ponadto dysponuję programatorem do systemu flybarlessa. Proszę o poradnik krok po kroku oraz podaniem parametrów żyroskopu. Instrukcja PDF jest czytelna lecz nie podaje ona parametrów typu czułość żyroskopu wychyleń kątów (Jest ona w załączniku) PS.Oglądałem poradniki strefy hobby lecz nie wiele one pomogły . Proszę o pomoc POZDRAWIAM cx-3x900_manual.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Co do czułości żyroskopu i kątów to że ktoś poda ci wszystkie ustawienia nie oznacza że będą one prawidłowe gdyż np czułość żyrka może okazać się za wysoka lub niska, kąty w stosunku do gazu za duże lub małe. A tak zapytam co się stało z fabrycznymi ustawieniami tego cuda ?? Kątomierz do łopat w dłoń i do dzieła ustawiaj wszystko pod siebie swoją drogą to ciekawe jak to będzie chodzić bo mało jest informacji w necie o tym systemie copterX lub zainwestuj w system aligna lub powszechnie używany Tarot ZXY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator98 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Poprosiłbym chociaż o zarys tych ustawień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator98 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Witam wyregulowałem cały system lecz nie działa mi jedno z serw dokładnie kanał pit w cx3x1000 mam ten sam problem. POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi