Jump to content

Pelikan Beta 1400 pierwsze starty


Recommended Posts

Witam wszystkich:)

Jest to moj pierwszy post na forum.Zakupilem model beta 1400 i mam problem z wystartowaniem modelu.Po rzuceniu modelu , staram sie nabrac wysokosci ale model lwci w dol.Moze zle wywazylem model.Szukam kogos z Rabki lub okolic zeby spojrzal na to fachowym okiem:)

Link to comment
Share on other sites

nagraj filmik i pokaż jak to wyglada, albo wypusc go mocno bez silnika poziomo do podłoża i obserwuj jak sie zachowuje , czy szybuje czy pompuje czy moze leci ostro do matki ziemi?

Link to comment
Share on other sites

Dzięki za podpowiedzi.

Nagrałem filmik ze startu. Nie wiem czy nie problem jest w śodku ciężkości. Jak się ustawi model na np. 65 mm od krawedzi skrzydła to model powinien pochylać się do przodu , do tyłu, czy być w poziomie.

Poniżej zamieszczam filmik jak nie chce latać.

 

nagraj filmik i pokaż jak to wyglada, albo wypusc go mocno bez silnika poziomo do podłoża i obserwuj jak sie zachowuje , czy szybuje czy pompuje czy moze leci ostro do matki ziemi?

Jeżeli przesuwałem baterię w tył modelu to w sumie szybował i ładnie lądował na brzuchu. A jak bardziej do przodu to leciał prawie od razu na dziób. Bez silnika.

Link to comment
Share on other sites

Jeśli to oryginalny silnik tego modelu to stataj się wypuszczać poziomo, jak nabierze prędkości to dopiero go wznoś. Po filmiku widać że nie ma prędkości i przepada. Spróbuj przesunąć środek ciężkości do tyłu.

Link to comment
Share on other sites

Jeśli to oryginalny silnik tego modelu to stataj się wypuszczać poziomo, jak nabierze prędkości to dopiero go wznoś. Po filmiku widać że nie ma prędkości i przepada. Spróbuj przesunąć środek ciężkości do tyłu.

dzięki za radę. Spróbuje jak mówisz i dam znać czy pomogło.

Link to comment
Share on other sites

Albo masz środek ciężkości za bardzo z tyłu, albo masz źle wytrymowany ster wysokości i ciągnie go do góry.

 

I proszę Cię, nagraj wszystkie loty, chce zobaczyć te krety :)

Powodzenia.

 

Jeżeli przesuwałem baterię w tył modelu to w sumie szybował i ładnie lądował na brzuchu. A jak bardziej do przodu to leciał prawie od razu na dziób. Bez silnika.

 

Jak szybuje na wyłączonym silniku to środek ciężkości masz

dobrze ustawiony.

 

Możesz mieć jeszcze źle zamontowany silnik lub tak jak koledzy mówią

śmigło na odwrót.

Link to comment
Share on other sites

Cofnołem baterię maksymalnie w tył modelu. Puściłem go na lekkim gaziem i zaleciał 200m. To chyba był problem ze źle ustawionym środkiem ciężkości.

Muszę teraz spróbować się wzbić;) Dam znać czy wyszło. Filmik tez zamieszcze. Dziękuje jeszcze raz wszystkim za rady.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 6 months later...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.