Skocz do zawartości

STAROGRÓD - Klif Wiślany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś udało się polatać cały dzień w Starogrodzie, pogoda, wiatr 10 -15 m/s oraz miłe towarzystwo dopisało wyśmienicie. W powietrzu było momentami tłoczno. Całościowo naliczyłem 11 modeli i 9 modelarzy. Polatała na zboczu nawet Jaskółka w wersji RC. To był niezgorszy dzień jeden z najlepszych lotnych w tym roku jak dla mnie. :D

Nie wszyscy powrócili z modelami w jednym kawałku ale takie jest zboczowanie trzeba się tylko zebrać pokleić i połatać i znowu zaznać frajdy zboczowej. :o:rolleyes:B)

P.S. Było ognisko kiełbasa i ciastka croissanty :)

onnd.jpg

n92m.jpg

ouxq.jpg

klkz.jpg

mn4k.jpg

m531.jpg

d7w7.jpg

8x9l.jpg

b4o1.jpg

5htz.jpg

5igm.jpg

g5ap.jpg

8xvc.jpg

hrig.jpg

t04r.jpg

6jor.jpg

83vt.jpg

a58i.jpg

yrrg.jpg

knq1.jpg

• Lubię to 3
Opublikowano

Wielkie dzięki Krzyśku za zaproszenie na wspolne loty...było czadowo wiatr dochodzil do 15m/ sek- wreszcie SWORD byl w swoim żywiole. Super miejscowka , dopisala pogoda, bylo bardzo tłoczno na niebie ....żeby to lato trwało cały rok...Pozdrawiam Janek

Opublikowano

Panie Janku słyszałem, że w ten weekend miał Pan latać u nas :P A działo się oj działo. Nawet oblatałem swojego Respecta :)

• Lubię to 1
Opublikowano

Witam..! Ale te plotki się szybko roznosza. Istotnie byłem w drodze na Górę Szybowcowa ale w Ostrowie wszystko się pozmieniało gratuluję "respekta"...same pozytywne oceny. Bylem w Starogrodzie oj też się dzialo...nawet kolizje -stłuczki powietrzne. Mi najbardziej zaimponoawł pilot lotami barakudy...super spedzony czas,miłe towarzystwo,ognisko...! W LESIE NA MAXA..kielbaski itd..itp na nastepnę latanie zamówię cygańsą kapelę.".resztę " każdy sam przywozi...

Opublikowano

Oj tej niedzieli działo się a działo, myślałem że ja jakiś czas wystarczy wrażeń i rzeczywiście wystarczyło do środy (czyli wytrzymaliśmy całe 2 dni bez zbocza).

Dzisiaj nie wytrzymaliśmy, Janek, Łukasz i ja zrobiliśmy sobie powtórkę z niedzieli.

W Starogrodzie wiatr 10-15 m/s z tendencją słabnącą pod wieczór, szaleństwom przeszkadzało tylko słońce nisko na horyzoncie,

ale zalatane elegancko prawie do samego zmierzchu :)

• Lubię to 1
Opublikowano

Dzisiaj do południa był na klifie również Jacek z sympatyczną córką Weroniką- "MIEJSCOWE" - latał PELIKANEM...zawsze rażniej- weselej...mam kilka fotek zamieszczę póżniej...na wskazania meteo o sile wiatru warto zastosować na Starogród mnożnik x2 ..W domu byłem przed pólnocą - patelnią od księżniczki nie oberwałem...wyjechała...więcej grzechów nie pamiętam...

Opublikowano

Dzięki Janku za pomoc, bo dziś bym sobie nie polatał bez tej części. Rano koło 11-tej był wiatr jak w niedzielę. Mogłem startować i latać Pioneerkiem bez motorka( prawie 50 min na pakiecie). Po południu już tak ładnie nie wiało, musiałem posiłkować się silniczkiem. Już pod koniec szybowania przestał mnie słuchać i zaczął tracić wysokość, ale uratowałem tym razem.

http://youtu.be/Q2FoXBSP7dw

Pozdrawiam Jacek

• Lubię to 1
Opublikowano

To film z dzisiejszego szybowania. Pierwszy raz miałem takie coś, że Pioneer momentalnie zaczął kręcić się i spadać w dół. Na początku tak jakby nie reagował na drążki choć na filmiku słychać serwa. Jak włączyłem silnik to dopiero opanowałem.

• Lubię to 1
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zapraszamy :) dodam ze w sobotę były znamiona "damskiego wiatru" (piź***ło) w granicach 6 -12 m/s :D

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szaman nie zawiódł łeb urywało w Starogrodzie :)

dlr4.jpg

ewfa.jpg

1b6w.jpg

fc9t.jpg

eerh.jpg

n7h3.jpg

0ea2.jpg

jfeu.jpg

0w1a.jpg

acmv.jpg

• Lubię to 3
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.