Michał K. Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Witam, mam pytanie jaki zastosować profil skrzydła w modelu Karasia w skali 1:10 ?? Czy mam profilu jaki jest na rysunkach z PM z 77r ?. z Góry Dziekuję za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 A tego Karasia to z czego chcesz zrobić? PS, I co Ci się stało z wiekiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Wiek już naprawiony a konstrukcje planuję wykonać z balsy i sklejki widziałem kiedyś post innego użytkownika zastosował on profil NACA 2418 w swoim karasiu jak myślicie nada się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 NACA2418 to dość gruby profil. Karaś ma dużą cięciwę przy kadłubie, przymierzałeś czy to będzie dobrze wyglądać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Profile różnia się troszke ale sie jakoś rozrysuje i będzie pasować ważne żeby wyglądało a przede wszystkim żeby latał jak coś zdziałam to podeśle fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 No i udało się połaczyć profil NACA z żeberkiem z PM z 77 Teraz czas na rozrysowanie kadłuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi