musty Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Witam Zastanawiam się czy przesyłki z europejskiego magazynu HK są objęte opłatą celną ? Chce kupić DLG (duża paczka) i pomyślałem nad zakupem w Europie, mniejsza szansa na uszkodzenie w transporcie ??? pzdr Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian1984 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Paczki z Europejskich magazynów NIE PODLEGAJĄ żadnym dodatkowym opłatą ! (oczywiście poza transportem ). Co do uszkodzeń ryzyko jest powiedzmy takie same jak z Chin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 żadnym dodatkowym opłatą !. Opłatą? Opłatom! -OM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Tak, są legalnie wwiezione do europy więc są objęte cłem vatem itd. Wszystkie haracze są wliczone w cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian1984 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Opłatą? Opłatom! -OM! Akurat myślę, że obydwie formy są poprawne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Jedną opłatą, wielu opłatom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi